Bardzo potrzebna pomoc
Witam wszystkich potrzebuję pomocy otóż mam problem z dźwiękiem nie ma go wcale pomimo że karta sterowniki do karty dźwiękowej ( wbudowanej ) są zainstalowane:/
JAK NIŻEJ ˇ
Odpowiedz mi na 2 pytania:
1. Czy maprawdę uważasz, że w zalewie nieszczęść na świecie twój problem zasługuje na "bardzo potrzebną pomoc".
2. Jak twoim zdaniem ktokolwiek zdalnie ma udzielić ci pomocy na tak beznadziejnie opisany problem?
Pomoc to znaczy pomoc nie dociekaj :)
Mało danych podałeś. Mozę na początek spróbuj dodać głośności w głośnikach, słuchawkach i na pasku windows :)
Się robi , nie miałem akurat wtedy jak się rozpisać :) mam
*SŁUCHAWKI JBL T450BT
*Windows 8.1 64 bit
* Klasyczny sterownik realtrack :)
i jak jeszcze czegoś potrzeba to dawać znać
się rozpisałeś, to adekwatnie taka sama odpowiedź: zainstaluj odpowiednie sterowniki dźwięku
Odpowiednie to znaczy jakie?
Z tej stronki. Wybierz środkową opcję i dalej zaakceptuj i next. Potem wybierzesz swój system i odpowiednie sterowniki.
//www.realtek.com.tw/downloads/
Nadal brak dzwięku :/
Podlaczyles sluchawki bezposrednio do wyjscia karty dzwiekowej czy do panelu na przodzie obudowy komputera?
Na przodzie :) dobra działa , tyle że z tyłu tak więc pozostaje tylko pytanie jak podłączyć panel przedni do płyty głównej ?
To podlacz na tyle. Sprawdz sobie tylko w instrukcji obslugi plyty ktora dziura to wyjscie sluchawkowe ( zebys nie podlaczyl np do wejscia mikrofonu ).
Dziala - fajnie. Sprawdz czy zlacze panelu przedniego jest dobrze podpiete na plycie - jak jest ok - to najprosciej bedzie kupic zwykle przedluzacze kabli jack i miec wszystko podpiete z tylu. Czasem front panele nie chca dzialac - ale zazwyczaj to kwestio dobrego podpiecia go na plycie.
Chłopie, nie rób ze mnie dziecka dobra ? powiedz mi tylko jak podłączyć przedni panel do płytki i temat zamknięty :)
Nie robic z Ciebie dziecka? Sama przyczyna/rozwiazanie problemu sugeruja ze nie jestes technologicznym guru wiec staram sie tlumaczyc lopatologicznie.
Niestety kazda plyta i obudowa ma to rozwiazane troche inaczej. Nie wiem czy masz jedna kostke do zlacza na plycie czy peczek kabli. Jezeli masz kostke - to czasem kabelki w niej sa poukladane wg innego standardu ( nie pasuja do Twojej plyty ). Zdarza sie...
Jak masz peczek kabli - instrukcja od plyty w dlon i podlaczaj tak dlugo az bedzie dzialac. Kostke tez mozesz zawsze rozwalic i walczyc z kabelkami - kwestia jak bardzo zdesperowany jestes i jak mocno pewnie w grzebaniu sie czujesz.
^ Łopatologiczne podejście :) dziwne że na przednim panelu wykrywało mi słuchawki :)
Jezeli zlacze masz w formie kostki to widywalem juz takie przypadki - sa 2 albo i 3 standardy podlaczen jakie stosuja producenci obudow. Czasem to po porostu nie dziala...
Mozesz sprobowac powyciagac kabelki z kostki i poukladac je tak zeby to dzialalo ale czesto gesto taka operacja konczy sie rozpieprzeniem kostki tak czy tak...
bo jakbyś napisał JAKĄ PLYTĘ GŁÓWNĄ POSIADASZ to by się ciebie załatwiło w dwóch postach, ale najważniejsze, że podałeś jakie słuchawki posiadasz.... mogłeś też podać jaką pralkę i lodówke masz