Bagażnik na rower

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
01.07.2013 19:21
deTorquemada
1
odpowiedz
deTorquemada
265
I Worship His Shadow

Bagażnik na rower

Hej.

Czy ktoś z Was używa może takiego bagażnika na rower jak w linku ?

http://allegro.pl/bagaznik-na-tylnia-klape-rowerowy-3-rowery-uchwyt-i3351615612.html

Może jakieś opinie? Trzyma to rower, nie odpada?

05.07.2013 19:35
2
odpowiedz
zanonimizowany914366
2
Centurion

Nie wiem, czy już zakupiłeś to urządzenie...w każdym razie mój kolega miał coś podobnego. Szkoda, że nie mozesz sprawdzić empirycznie i namacalnie jakości tego bagażnika.. brat bliźniak cierpiał na ogólną chwiejność całej konstrukcji - skrzypienie, kołysanie (zwłaszcza przy starszych rowerach, nie robionych z lekkich stopów). Pamiętam, że kolega, nie licząc na siłę zaczepów, wiązał rower przy użyciu plastikowych opasek zaciskowych - to chyba najlepszy komentarz w kwestii tego urządzenia.

Jak jest z tym konkretnym egzemplarzem..tego nie wiem.

05.07.2013 19:38
Dryf Wiatrów Zachodnich
3
odpowiedz
Dryf Wiatrów Zachodnich
143
Generał

Chcialbym do wypowiedzi wyzej dodac ze taki bagaznik zwiekszy zuzycie paliwa bardziej niz klasyczny na dach albo na hak, rowery najbardziej beda zaburzaly strumien powietrza.

05.07.2013 19:42
X@Vier455
4
odpowiedz
X@Vier455
119
Szynszyl

Przy "nadachowym" też zabezpieczałem wiązał rower przy użyciu plastikowych opasek zaciskowych używając plastikowych opasek zaciskowych, więc to raczej zależy od jakości bagażnika.

05.07.2013 20:03
5
odpowiedz
zanonimizowany914366
2
Centurion

Apropos - czy taki bagażnik, jako ponadgabarytowy i wystajacy poza obrys auta przedmiot, należy jeszcze zabezpieczyć jakimś czerwonym, odznaczającym się elementem?? Nie wiem jak to się ma do wymogów prawnych; po prostu często widuję kierowców wożących różne rzeczy, które wystają poza karoserię, z czerwonymi chustami bądź szmatami, dyndającymi na końcu tegoż przedmiotu

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl