http://www.youtube.com/watch?v=_LsisBugEPw&feature=share
Nie wierzę, że tyle debili jest na polskich drogach (chociaż kto wie...), może to wina złego oznakowania? Nie mam pojęcia. Czy ktoś miał okazję już przejechać cały odcinek i może się wypowiedzieć czy rzeczywiście aż tak trudno z "ogarnięciem" kilku rozjazdów?
Przecież przy 7:55 mogło dojść do niemałej katastrofy.
Może wina oznakowania, może GPS zawiódł, nie wiadomo.
W komentarzach pod filmikiem ludzie piszą, że oznakowanie prawidłowe. Co innego, że niektóre zjazdy są nieczynne i są 'objazdy'.
Znaki znakami, ale nawet jak mi się popieprzy zjazd/wjazd to ostatnią rzeczą jaką trzeba robić to napierać pod prąd... A niektórzy robili to na tym filmiku z premedytacją...
ksips-->gorzej jak następny zjazd jest 30km dalej...
Tak źle to chyba tam nie ma - nawet jeśli, to naprawdę ostatnią rzeczą jaką bym robił to nawrotka pod prądu na autostradzie ;)
Karałbym maksymalnie, niezależnie od widełek w taryfikatorze - 24 punkty za debilizm, 50 za ryzyko śmierci innej osoby. Do tego tak po 50tys mandatu + zarekwirowanie pojazdu i 3 lata w zawiasach.
Trzeba być naprawdę debilem albo gimdebilem, żeby zawracać na autostradzie, jechać pod prąd czy się zatrzymywać. Brakuje jeszcze kretynów parkujących na prawym pasie.
Pewnie bramki niedaleko.
Wczoraj jakis wypadek chyba byl? Z tego co pamietam calkiem powazny - na A2 wlasnie
Nieodopowiedzialność połączona z głupotą. To powinno być karane - nic tego nie tłumaczy.
Oznakowanie jest jak najbardziej OK, wydaje mi się, że problem jest wśród tych osób które chcą omijać płatne odcinki i za późno się orientują, że już minęli ostatnio darmowy zjazd... Swego czasu na zjedzie w Komornikach był taki problem, bo następny zjazd był dopiero w Buku i nie było jak już uniknąć bramek, teraz jeszcze można się w porę ewakuować, bo otworzyli nowy zjazd ;)
Technologia fajna w tym monitoringu, od razu lapie postoje i jazde pod prad.
Ja pier^$$% ! Jak ktos sie moze zatrzymywac na autostradzie ?! Ciekawe co ktos ma wtedy zrobic jak jedzie sobie to przesopisowe 140 km/h ! Albo cofanie , albo wychodzenie z auta, ja pier%#$%#$ , przeciez sa na necie filmiki jak to ludzie zatrzymuja auto na autostradzie, wychodza z niego i zaraz gina.