ASG - Beretta - warto?

Forum Moje Hobby
Odpowiedz
03.03.2013 02:05
Hellmaker
😊
1
odpowiedz
Hellmaker
261
Legend

ASG - Beretta - warto?

Taka o:
http://asghobby.pl/pistolet-asg-beretta-elite-ii-kal-6mm-co2.html

Nie znam się na tym kompletnie, a zaszła potrzeba zakupienia takiego cosia :)
Wiem, że tu mrowie ASGowców, więc mam nadzieję, że dostanę jakieś sensowne odpowiedzi :)
Ewentualnie jakie sklepy moglibyście poradzić, czy jaki rodzaj takiego sprzętu.
Generalnie są chyba tylko trzy wymagania :)
1. Pistolet - Beretta.
2. coś co nie rozsypie się w połowie pierwszego magazynka.
3. NIE Green Gas.
no może i punkt 4. W jakiejś rozsądnej cenie, a nie 2000 zł z tuningiem :)

A tak - sensowna celność przy ok. 10 (15?) metrach, a nie żeby mi kulka wyturliwała się z lufy :)
Strzelanie głównie w warunkach "stabilnych" (nie w terenie przy różnej pogodzie i temperaturze).

Co należy kupić na początek do kompletu (kulki to wiem (tyle, że nie wiem czy 0.12 czy 0.20) :D, jakiś zestaw do czyszczenia, kaburę, baterie/akumulator w wypadku elektrycznego, czy co tam jeszcze). Munduru i reszty ekwipunku nie liczę - chodzi o sam pistolet + okolice.

Jak trzeba dodatkowych informacji to pytajcie :)

P.S. Nie, nie dla mnie :P

03.03.2013 02:26
PrzemoDZ
2
odpowiedz
PrzemoDZ
144
Legend

Dlaczego nie Green Gas?
Niewiele drożej można dostać replikę od KJW, która będzie znacznie lepiej odwzorowana (poza oznaczeniami producenta, ale obsługa będzie identyczna jak ostrego odpowiednika), oraz będzie miała większą moc.

Do broni krótkiej wystarczy że dokupisz kaburę i drugi magazynek- niczego więcej nie potrzeba. Jeśli jednak ma do być rozpoczęcie przygody z ASG, to znacznie lepiej od razu kupić broń główną (już za ~400zł można dostać przyzwoitego elektryka), a boczną dokupić z czasem (albo kupić jakąś niedrogą sprężynówkę).

03.03.2013 02:41
Hellmaker
3
odpowiedz
Hellmaker
261
Legend

PrzemoDZ ---> Nie chodzi mi o broń główną. Chodzi mi o pistolet. Chodzi mi o poradę czy ten konkretny może być. Czy może jakiejś innej firmy. A może nie CO2 tylko sprężyna (chociaż lepiej szybkostrzelny). Najlepszy byłby elektryczny, ale one są dość słabe (chyba?). Chociaż może faktycznie GG.
Taki?:
http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-734-BERETTA-M92F-M9-Gas-Pistol-KJW-.html
Nawet tańszy niż tamten :P Ale wygląda na słabszą (300 fps zamiast 380) - ale mogę się mylić :)

Albo taki:
http://asghobby.pl/pistolety/pistolety-green-gaz/pistolet-asg-beretta-91-a1-brigadier-kal-6mm-0-5j.html

Nieważne dlaczego i dla kogo.
Nie karabin. Nie strzelba. Nie bazooka. Pistolet. Beretta (wymóg nie do obejścia:>)

03.03.2013 03:06
😊
4
odpowiedz
zanonimizowany883522
5
Centurion

Takie pytanko do znawców- czemu nie produkują replik w zbliżonych wagach do oryginalnych egzemplarzy? Sam miałem się to ze znajomymi kiedyś bawić i pamiętam że się napociłem by wyszukać coś o zbliżonej wadze co by z tym po polach itp latać, ale koniec końców chyba nie znalazłem... Według mnie nabrało by to realistyki i nie miałoby się uczucia trzymania lekkiej zabawki :)

03.03.2013 03:21
PrzemoDZ
5
odpowiedz
PrzemoDZ
144
Legend

Hellmaker --> O, rzeczywiście, to jakiś inny model z 380fps- sam miałem do czynienia podobną z repliką Umarexa mającą 240fps.
Tak czy inaczej- nadal uważam że KJW będzie lepszym wyborem (te ~300fps w zupełności wystarczają w broni krótkiej). Nie wiem dla kogo ma to być zabawka, i jaką on przywiązuje uwagę do realizmu, ale te repliki Umarexa, poza oryginalnymi oznaczeniami nie mają z realizmem wiele wspólnego. Replika KJW jest lepiej wykonana, i wszystkie mechanizmy działają jak w oryginale- jej obsługa jest identyczna jak oryginału: mechanizm zamka i napinania kurka, bezpiecznik, mechanizm rozkładania repliki- mnie np drażnią nieruchome imitacje przełączników obecne na tanich replikach. Ten Umarex nawet jak mi się wydaje, nie ma systemu BlowBack.

Replika elektryczna jest tańsza w eksploatacji, ale nie spotkałem się jeszcze z elektryczną repliką pistoletu godną zainteresowania.

knight_s --> Repliki metalowe, zwykle mają wagę zbliżoną do wagi ostrych odpowiedników. Poza tym- zawsze możesz do repliki włożyć ciężarek.

03.03.2013 07:21
Hellmaker
6
odpowiedz
Hellmaker
261
Legend

Dzięki :) Jeszcze poknuję :)

Forum Forum Moje Hobby
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl