Witam, mam pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie w zakresie posiadania konta bankowego :)
Czy mogę anulować otwarcie ww. konta? Uzupełniłem dane przez internet, wniosek został wysłany itd. Czy wystarczy powiedzieć że się rozmysliłem, chciałbym anulować otwarcie konta, gdy konsultant zadzwoni?
Co mi mogą zrobić, gdy np. nie odbiorę od kuriera dokumentów tylko będę udawał że mnie nie ma? Wiem, że to dość głupio brzmi, ale najprościej rzecz ujmując rozmyśliłem się (znalazłem lepszą ofertę). Teoretycznie nic mi nie mogą zrobić, bo wysłałem wniosek, a umowy żadnej nie podpisałem z nimi ani nic nie wypełniałem jeszcze.
Pozdrawiam.
Jeśli ma zadzwonic to jak zadzwoni powiedz po prostu, że się rozmysliłeś i tyle. Bez wdawania się w szczegóły.
Co mi mogą zrobić, gdy np. nie odbiorę od kuriera dokumentów tylko będę udawał że mnie nie ma?
To trochę wieśniackie zachowanie. Lepiej zadzwonić do nich wcześniej a poinformować żeby tego wniosku nie wysyłali. Kurier tez człowiek.
Co mi mogą zrobić, gdy np. nie odbiorę od kuriera dokumentów tylko będę udawał że mnie nie ma?
Masz 11 lat? Czy 15? Dziwne, nie sadzilem, ze tacy mlodzi ludzie nie moga miec konta. Nie mozesz zadzwonic od razu do banku i przekazac informacje - powiedza Ci co zrobic. Moze nawet uda sie wstrzymac proces, zeby kurier nie jechal. To tez czlowiek.
Macie racje, kurier koniec końców niczemu nie jest winien, a z drugiej strony i tak go wysyłają dopiero po kontakcie telefonicznym do wnioskodawcy. Dzięki za rady!
P.S Wiem że to głupie było z udawaniem że nikogo nie ma w domu..miejcie chociaż litość jak będziecie linczować :)
Nie dziwię się chłopakowi. Sam musiałem się 5 minut tłumaczyć, czemu chcę zrobić tak, a nie inaczej. W międzyczasie dostałem jeszcze kilka "korzystnych" ofert, bylebym został :P