Antyvirus spowalnia komputer

Forum Komputery
Odpowiedz
08.11.2015 11:46
1
odpowiedz
antosjan
19
Pretorianin

Antyvirus spowalnia komputer

Witam, mam problem. Po tym jak zainstalowałem antyvirusa, komputer ogólnie mocno zwolnił. Między innymi włącza się dłużej niż przedtem. Wszystko jest licencjonowane i legalne, a av to eset nod32 antyvirus 9. Mój sprzęt:
Windows 8 pro
intel i5 3340
nvidia geforce gtx 660
8gb ram

08.11.2015 11:57
Watzap
2
odpowiedz
Watzap
191
Fredmen

Spróbuj w ustawieniach zaawansowanych odznaczyć opcje których ma nie robić w tle, np.: skanowanie w czasie rzeczywistym stron www, albo samego dysku i zobaczysz czy komp znów będzie chodził właściwie, jeśli tak to możesz ustawić aby dysk skanował tylko raz na dzień albo na tydzień, zależy czy dużo pobierasz rzeczy na kompa, jedynie możesz sobie zostawić strony www i pocztę aby skanował w czasie rzeczywistym, również używam w pracy eseta na podobnych parametrach ale nie zauważyłem spowolnienia, jedynie sobie odznaczyłem aby nie skanował mi aplikacji i wszystko chodzi prawidłowo, zawsze w ramach licencji możesz napisać, zgłosić problem do samego eseta, może oni coś pomogą :)

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl