Antyvirus.

Forum Komputery
Odpowiedz
25.07.2011 17:39
1
odpowiedz
lukaszek__pl
24
Chorąży
Image

Antyvirus.

Mam pewien problem mam nortona, ale wyskakiwał mi błąd, więc postanowiłem go usunąć i zainstalować avasta. Myślałem, że problem minie, ale się myliłem.
Proszę o pomoc.
Zapodalem jeszcze screena.

25.07.2011 17:49
siwy346
2
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

W jakiej wersji językowej masz Avasta i jaki numerek ma ta wersja?
Jakiego rodzaju wyskakiwał błąd w poprzednim programie, że coś wykryło czy coś nie tak z programem?

W każdym bądź razie:

Prosty, skuteczny skaner dostępowy(instalujesz->klikasz-> i czekasz aż program poznajduje Ci wirusy:
http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html

Ale żeby być pewnym, że twój komputer jest czysty polecam logi:
Dajesz je tutaj:
http://www.fixitpc.pl/forum/38-dzial-pomocy-doraznej/
Robisz według tych zasad:
http://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-wazne-zakladanie-tematu-obowiazkowe-logi/
Nie używaj programu Combofix.

Jeśli zdecydujesz się na logi to dołącz do nich raport z Malwarebytes.

Obowiązkowo do aktualizacji Service Pack i Internet Explorer(nawet jeśli nie masz zamiaru korzystać).

26.07.2011 00:55
3
odpowiedz
lukaszek__pl
24
Chorąży

O właśnie a stało sie tak po tym jak koleżanka mi wysłała link do filmiku na facebook, w którym niby jestem. Pisało żeby pobrać wtyczkę, więc tak zrobiłem. Gdy chciałem ją uruchomić nic się nie pokazywało. I w tedy mi pokazał się w nortonie informacja o wirusie, więc go usunąłem. Wtedy pokazał się ten dymek od nortona. Przeinstalwołem na avasta i dalej był ten dymek. Znalazłem jakiś darmowy antywirus on w końccu zadziałał. Przeskanowłem te wtyczki i niespodziewanie wykryło mi wirusa trojana.
Takie dodatkowe informacje:
Ta koleżanka pisała do mnie po angielsku.
Wszystkie komentarze były po angielsku. Dużo osób bardzo słabo zna angiu
Napisłem do niej dlaczego pisała po angielsku, a ona odpowiedziała, że to jakiś wirus jej na facebooku sam pisał.
Już sam nie wiem co o tym sądzić
Aha powiem jeszcze, że antywir chyba blokuje mi dostęp na facebook.
Brrrr żeby nie nabijać postów edytuje i powiem że sam mi się komp wyłączył, a potem sam włączył w trybie awaryjnym. Tak samo było po instalacji avasta.

26.07.2011 00:59
wysiak
4
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

To wszystko nalezalo napisac w pierwszym poscie, ale sprawa jest jasna - zainstalowales sobie jakiegos wirusa/trojana/inne dziadostwo, i w zasadzie odpowiedz jak sie tego pozbyc dostales juz wyzej. Skup sie i wykonaj dokladnie co ci siwy napisal.

26.07.2011 01:11
5
odpowiedz
lukaszek__pl
24
Chorąży

Już nie będę edytować wiec może wrzucę ten plik.
Link do pliku: http://w144.wrzuta.pl/plik/aSCAAwjnIB0/flash-player_1

Dzięki temat można uznać na zamknięty.

26.07.2011 01:15
wysiak
😐
6
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Jaja sobie robisz? Po co rozpowszechniasz tego wirusa, zeby wiecej osob zasyfilo sobie systemy? W poscie 2 masz napisane co masz zrobic, widzisz tam cokolwiek na temat rozsylania do ludzi zawirusowanego pliku?

Sprobowales w ogole skanu Malwarebytes?

26.07.2011 01:20
7
odpowiedz
lukaszek__pl
24
Chorąży

Nom włąśnie on mi to wykrył a co do linku to może jednak go usunę:D
aha już nie można edytowac
Włąśnie napisałem do nich by go usuneli:D Sorki za głupote, ale torche się wystraszyłem tego wszystkiego i wiecie:D

26.07.2011 23:30
8
odpowiedz
lukaszek__pl
24
Chorąży

Jeszcze jedno Malwarebytes blokuje mi dostęp do facebook'a. Może jakieś pomysły:D

27.07.2011 14:02
9
odpowiedz
lukaszek__pl
24
Chorąży
Image

Postanowiłem zainstalować avasta, ale dalej mam problem( troche inny)
Nie mogę właczyć żadnej ''osłony'' pisze ''osłona nieosiągalna.
Dam jeszcze screena:D
Dodam, że robiłem reseta i reinstala:D

27.07.2011 14:06
Dennoss
10
odpowiedz
Dennoss
175
Stellaron Hunter

Zrób to co napisał siwy346 w [2], czyli wykonaj logi i daj je na tym forum co podał.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl