"10 lat minęło jak jeden dzień" 2003 - 2013
To była moja pierwsza, już taka "rasowa" gra. CoD 1 - misja w Stalingradzie. Pamiętacie ? Ale było super. Jaka grafika ludzików i wybuchów !! Dzisiaj...uśmiechniemy się z łezką w oku. Teraz gry niemal jak film w kinie. Widać ogromny postęp w tym temacie. Procesory, karty itd. Co będzie za kolejne 10 lat ?

To chyyyyyba była moja pierwsza gra. Super Mario Bros. Misja w Mushroom Kingdom. Jaka grafika hydraulików i żółwi! Dzisiaj uśmiechnijmy się z łezką w oku mówiąc, że grafika dla większości jest najważniejsza.
Btw. Cod'a 1 przeszedłem z 6 razy XD
Dla mnie Cod1, to gra ktora darze najwiekszym sentymentem. Spedziłem przy niej ponad 3 tysiące godzin, grajac publiki, clanbase, esl, jakies turnieje, był wspaniały single. To był jedyny cod w ktorym na prawde liczył sie skill, zero regeneracji zdrowia (apteczki), prawdziwy recoil (nie to co teraz, strzelanie jak w quakeu).Juz te czasy niestety nie wrocą, cod zszedł na psy :).

CoD 1 -> leży na półce nie odpalona, a kupiona ze 2 lata temu
moja pierwsza gra to Król Lew (oczywiście na PC) ->
Odpal czym prędzej. Jak jeszcze masz Deluxe Edition z dodatkowymi misjami ?!
Ciekawe czy ruszy na W 7 lub 8 ?!
ITT: Wygrywa ten, kto poda najstarszą, najbardziej alternatywną, najbardziej niszową grę jaką widział / o której słyszał, by popisać się, że jest najstarszy, że grał w najbardziej kultowe stare gry.
Hmm... nie pamietam, czy pierwsze było Fort Apocalypse, River Raid czy Pole Position, ale na pewno jedna z tych 3 gier na atarynke ....kiedy to było? :)

Chyba w 1994 albo 5. roku grałem w jakieś skoki narciarskie i bobsleje z dyskietki na -------------------------------->
No, o Pegazusie nie wspomnę. Tetrix, Mario czy Bomber itp.