Amerykańska karta sim

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
20.03.2013 16:41
Thisbe
1
odpowiedz
Thisbe
39
Centurion

Amerykańska karta sim

Czołem!

Żeby mieć dostęp do usług na pewnym amerykańskim serwisie, potrzebuję dostać sms z kodem potwierdzającym. Problem polega na tym, że musi to być numer amerykański (tzn kod nie przyjdzie na komórkę z polskim sim). Teraz pytanie do Was golowicze - czy po zakupie amerykańskiej karty sim przez Amazona, np. w sieci T-mobile, będę mógł włączyć roaming będąc w Polsce? W salonie T-mobile powiedzieli mi, że roaming taki może zostać aktywowany tylko w USA, lecz obsługa w salonie nie była pewna co mówi.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem problem wystarczająco przejrzyście,
Czekam na Wasze odpowiedzi i z góry dziękuję!

20.03.2013 16:48
grish_em_all
2
odpowiedz
grish_em_all
258
Grish

Na pewno nie będziesz w stanie uruchomić roamingu z poziomu telefonu, z tej prostej przyczyny że nie będzie zasięgu, a co za tym idzie dostępu do sieci. Czy są inne sposoby - tego już trzeba się dowiedzieć u operatora.

20.03.2013 17:07
3
odpowiedz
b212
134
Generał

A nie możesz sobie kupić usługi u jakiegoś operatora voip? Wiem, że z smsami może być problem np. na Skype, ale są darmowe usługi typu sms to Skype. Więcej jak 20 zł nie powinno Cię to kosztować. Nigdy się w takie rzeczy nie bawiłem, ale pogoogluj voip, jest sporo firm polskich, które Ci zaoferują możliwość posiadania amerykańskiego numeru (i być może odbioru sms) za śmieszne pieniądze.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl