Amerykanie wciąż "najfajniejsi"; Belgowie i Polacy - najmniej [SONDAŻ]
Amerykanie to "najfajniejsza narodowość" na świecie - wynika z sondażu przeprowadzonego wśród 30 tys. ludzi w 15 krajach. Zaraz po nich są Brazylijczycy, Hiszpanie i Włosi. Wśród "najmniej fajnych nacji" znaleźli się Belgowie, Polacy, Turcy, Kanadyjczycy i Niemcy.
Czemu mnie to nie dziwi??
w wyborczej pracują bardzo na to aby obrzydzić Polakom Polaków i zmniejszyć nam poczucie własnej wartości- wtedy wszyscy będa naczubienie i łatwi do manipulacji
Poczytajcie sami oryginał:
http://corp.badoo.com/entry/press/26
Nie wydaje wam się że chodzi o cos innego niż "fajność" w tym badaniu? Wystarczył tak mały błąd w tłumaczniue i już zmnienia sie cały sens
Oto właśnie pytanie:
Q. Which nationality – excluding your own – do you feel is the funniest and/or best at making people laugh?
The 10 Highest Ranked Nationalities:
Rank Nationality
1. American
2. Spanish
3. Italian
4. Brazilian
5. French
6. Mexican
7. British
8.=Dutch
8.=Russian
10. Belgian
Note: 2,000 Badoo users from each of 15 nationalities were asked to pick from a list of 15 nationalities. Other nationalities in the list from which respondents picked were: German, Polish, Argentinian, Canadian and Turkish.
I drugie pytanko:
Source: Badoo Internal Data: 30,000 Badoo users were polled online in April/May 2011 Survey
Q. Which nationality do you feel is the LEAST funny and/or good at making people laugh?
Six Highest Ranked Nationalities:
Rank Nationality
1. German
2. Russian
3. Turkish
4. British
5. Americans
6. French
Note: 2,000 respondents from each of 15 nationalities were asked to pick from a list of 15 nationalities. Other nationalities in the list from which Badoo users picked were Spanish, Italian, Brazilian, Mexican, Argentinian, Canadian, Belgian, Dutch and Polish.
Source: Badoo Internal Data: 30,000 Badoo users were polled online in April/May 2011 Survey
nie wiem na co pracują w gazeta.pl ale po zapoznaniu się ze źródłem stwierdzam że kłamią. Jeśli już to chodziło o kto jest najbardziej zabawny a nie fajny. Druga sprawa - nic nie piszą że Polacy to jedna z najmniej zabawnych nacji tylko że między innymi była do wyboru w badaniu. Czysta manipulacja gazety.pl
Wiedziałem że media manipulują ale że aż tak?? Dobra nauczka na przyszłość - trzeba sięgać do źródeł.
Co mojego zdania o Polakach nie zmienia.
Nawet dobrze, niech się boją kibolów, szybciej z komórek będą wyskakiwać