AMD Athlon II 635 X4 - Nadaje sie do Battlefield 3 ?
Witam !
Wiem, ze BF3 mocno zre procesor (Karte swoja droga tez), ale jesli karte mam wystarczajaco dobra i kupie ten procesor, to nie bede mial problemow z plynnoscia ? Bedzie sie ten procesor sensownie nadawal na ta i inne gry ?
Powiedzmy, nienajlepszy na obecna chwile...
4GB Ram
Radeon 4850 1024mb
Mozesz powiedzec przy tym sprzecie, ale mozemy tez "zalozyc", ze mam takiego Radeon 5770...
To ten procesor idealnie się wpasuje. Ale mi najbardziej chodzi abyś podał zasilacz.
To zasilacz jest wazny do gry ? Niewazne, zasilacz to: Delta 400w - Czesc Chiefteca, chyba powinien wystarczyc.
To zasilacz jest wazny do gry ?
Nie. Ale jest najważniejszą częścią w całym twoim PC. Na twoim miejscu wymieniłbym ten zasilacz.
Podłączę się do pytania bo nie chciałbym zakładać powtarzającego się ciągle tematu :) Mam nadzieje, ze Tobie Sethlan to nie będzie przeszkadzać.
Zastanawiam się ostatnio czy by nie kupić na PC BF3 (mam na X360 ale gra w FPSy na padzie jest mocno irytująca jak dla mnie)
No ale niestety ta gra ma spore wymagania, a ja mam już leciwego PCta.
Mianowicie:
Proc: C2D E8400 3GHz
Ram: 4GB
Grafika: GF GTX460 SE (1GB)
Jest sens ładować się w BF3 na takim kompie? Da rade komfortowo pograć na chociaż średnich detalach przy rozdziałce 1920x1080?
To zasilacz jest wazny do gry ?
Oczywiście. Podzespoły komputerowe potrzebują różnej ilości energii w zależności od tego, jak intensywnie są wykorzystywane. W grach mocno obciążających podzespoły pobór będzie duży przez dłuższy okres czasu i kiepskie zasilacze mogą po prostu nie wyrobić, chociaż na co dzień i w mniej wymagających produkcjach radzą sobie dobrze.
Postaram sie zadbac o zasilacz i zobacze czy bedzie w stanie funkcjonowac.
@Kubcys - Calkowicie nie przeszkadza... ;)