Sluchajcie, mam problem. Deoma swoimi kartami z banku PKO nie moge placic w amazonie, ani kredytowa ani platnicza zwykla. Tak samo karta z Millenium nie dziala. Po okolo 30 minutach od zakupu wyskakuje informacja, ze nie moga pobrac kasy i mam zmienic metode platnosci. Problem w tym, ze realnie dostepna jest tylko platnosc karta. Na koncie i kartach jest kasa a chodzi o kupno plyty cd z uk z wysylka do Polski. Kiedys moglem kupowac a teraz jeden wielki penis. Jakies pomysly? Dodam, ze podczas wpisywania danych karty na amazonie nigdzie nie ma okienka by wpisac 3 cyfrowy kod z odwrotu karty.
Bo amazon nie wymaga CVV więc pewnie niektóre banki w końcu poszły po rozum do głowy i zaczęły blokować tam transakcje jako zbyt niebezpieczne.
A nie masz przypadkiem ustawionych limitów na transakcje internetowe na 0zł?
Nie, prawie zawsze przez net kupuje kartami ale tutaj brak kodu zabezpieczajacego chyba przechyla szale na 'na amazonie nie kupisz'.
Ja w amazon.co.uk płacę AmExem z Millenium i Visa Clasic z mBanku.
Visa Classic z mbanku, generalnie kazda karta kredytowa (wypukla), wszelkie zagraniczne karty gdzie dziala amazon.
Z tego co pamietam, to na Amazonie od zawsze byly problemy z kartami z PKO. Z polskich to Inteligo i mBank dzialaja na pewno.