Alpha Protocol czyli techniczny potworek....

Forum Gry RPG
Odpowiedz
03.08.2011 23:47
😐
1
odpowiedz
Yoe_NPC
3
Senator

Alpha Protocol czyli techniczny potworek....

Próbuje grać. Początek wydaje się fajny ale co z tego skoro skutecznie jakąkolwiek przyjeność z gry psują:

a) optymalizacja z dupy, gra z automatu ustawia mi maksymalne ustawienia żeby potem okrutnie chrupać. Zmniejszenie ustawień daje niewielkie efekty.

b) bug na bugu bugiem popychany czyli welcome Obsidian...

c) zrąbana kamera któa wariuje, potęgują to zwolnienia animacji, biegniesz sobie, lag i nagle biegniesz w drugą stronę. A to jest gra skradankowa...I to często oznacza śmierć poprzez wybiegnięcie pod lufę wroga...

d) niemożność instalacji patcha 1.1...a właściwie nie patcha, 6 megowego pliczku exe czyli właściwie to czegoś w rodzaju cracka który nie dość, że nie poprawia nic w grze to jeszcze uniemożliwia jej włączenie. Żeby było śmieszniej nic nie daje podmiana na oryginalny exe 1.0, po wklejeniu i zamknięciu folderu pliczek znika i jedynym wyjściem jest deinstalacja...

Szlag mnie trafia już dzisiaj. Czy jest jakiś sposób na instalacje tego "patcha", czy w ogóle istnieje coś fanowskiego czy nie fanowskiego co poprawia chociaż część bugów tej gry? Optymalizacje? Cokolwiek?

04.08.2011 00:01
Patison47
😊
2
odpowiedz
Patison47
90
Generał

Moje configi:
http://www.wupload.com/file/76395898/Config.rar

Wrzuć to do Moje dokumenty/Alpha Protocol/APGame.
Rozwiąże to problem z szarpaniem animacji, poprawi obsługę myszki i zmieni parę innych rzeczy :)
A patch u mnie też nie działał, ale nie ma tak naprawdę potrzeby jego instalacji.

Życzę miłej gry!

04.08.2011 00:26
👍
3
odpowiedz
Yoe_NPC
3
Senator

Dzięki, sprawdzę.

04.08.2011 01:01
bone_man
4
odpowiedz
bone_man
202
Omikron Persei 8

Niestety AP ma sporo błędów, ale to gra stworzona przez Obsidian. Warto się przemęczyć przez błędy i pewne dziwne rozwiązania, bo gra jest mimo wszystko naprawdę fantastyczna.

Z optymalizacją nigdy nie miałem żadnych problemów, więc nie wiem, co poradzić.

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl