Aktualizacja iPhone'a 3GS (po JB) do nowszej wersji.

Mobile
Odpowiedz
02.01.2012 10:55
1
odpowiedz
Lozano23
67
Konsul

Aktualizacja iPhone'a 3GS (po JB) do nowszej wersji.

Witam!

Ponad 2 lata temu zakupiłem iPhone'a 3GS. Aktywowałem, aktualizowałem ... po 2 miesiącach zrobiłem JB.

Od tamtego czasu nic nie ruszałem. Owszem ściągnąłem parę aplikacji przez Cydię czy Installousa, ale to było dawno temu.

Wersja obecnego softu to 3.0.1

I teraz chciałbym zaktualizować sobie iPhone'a do aktualnej wersji.

Pytania:
1. 3.1.3, 4.2.1 czy 5.0.1 powinienem zainstalować?
2. Czy normalnie mam wpiąć iPhone'a i zlecić aktualizację w iTunes?
3. Czy po aktualizacji i ponownemu dokonaniu JB, aktualny JB jest w stanie wywołać jakieś problemy?
4. Co z utratą danych? Na utratę których mogę być narażony (kontakty, wiadomości sms/mms, zdjęcia, nagrania wideo/głosowe)?
5. Co z aplikacjami zainstalowanymi dzięki "zastosowaniu JB"? Czy będą działać nadal po aktualizacji?

Dzięki serdeczne za pomoc.
Uwagi typu "zmień telefon, iphone to shit" i podobne proszę zachować dla siebie. Pytam się w konkretnej sprawie.

02.01.2012 13:32
2
odpowiedz
Lozano23
67
Konsul

^Up.

02.01.2012 13:57
pecet007
3
odpowiedz
pecet007
178
~

> 1. 3.1.3, 4.2.1 czy 5.0.1 powinienem zainstalować?
do 3.1.3, 4.2.1, 4.3.3 jest jailbreak untethered czyli możesz restartować telefon bez obaw bo jego zrobieniu
do 5.0.1 jest tethered czyli po restarcie telefonu, musisz go wpinać do itunes i robić jb za każdym razem
poszukaj dokładnie, bo ja ostatnio się nie bawię w JB, jak to zrobić, więc ci dokładniej nie powiem, ale czytałem że do 5.0.1 lada chwila ma być untethered również
> 2. Czy normalnie mam wpiąć iPhone'a i zlecić aktualizację w iTunes?
tak, jeśli chcesz najnowsza wersję (czyli 5.0.1 na dzień dzisiejszy), jeśli chcesz starsze to już google ci pomogą
> 3. Czy po aktualizacji i ponownemu dokonaniu JB, aktualny JB jest w stanie wywołać jakieś problemy?
nie, nawet jak będziesz miał problemy to robisz odzyskiwanie z kopii zapasowej przez itunes i śmiga, tak samo zresztą możesz się JB pozbyć w każdej chwili
> 4. Co z utratą danych? Na utratę których mogę być narażony (kontakty, wiadomości sms/mms, zdjęcia, nagrania wideo/głosowe)?
nic nie utracisz, jedynie programy z Cydii, programów z appstore, kontaktów etc. nie
> 5. Co z aplikacjami zainstalowanymi dzięki "zastosowaniu JB"? Czy będą działać nadal po aktualizacji?
musisz je zainstalować jeszcze raz, większość będzie działać, choć nie wszystkie, jeśli autorom tychże nie chciało się ich aktualizować do nowszej wersji ios

edit: jeszcze jedno gorąco polecam 5.0.1 ze względu na integrację z twitterem, jeśli korzystasz to jest świetne, bo możesz np. z aplikacji aparatu dwoma klikami wysłać na twittera zdjęcie bez odpalania appki twitterowej :)
i też mam 3GSa i działa moim zdaniem trochę lepiej niż 4.3.x na tymże telefonie

02.01.2012 14:57
4
odpowiedz
Forgotten
122
Konsul
02.01.2012 17:37
👍
5
odpowiedz
Lozano23
67
Konsul

Dzięki chłopacy :)

02.01.2012 17:58
6
odpowiedz
zanonimizowany808997
9
Chorąży

[4] Dziala to z kazdym iphonem 3gs i nie ma zadnych haczykow w postaci cos nie dziala czy sie zawiesza? I czy dziala z ipadaem 1 generacji?

02.01.2012 19:46
7
odpowiedz
zanonimizowany808997
9
Chorąży

up

Forum Mobile
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl