Dzisiaj rano po włączeniu komputera pojawiła się informacja o aktualizacji flash player'a, którego oczywiście zaraz zainstalowałem. Teraz tylko mam problem z youtube'm bo filmy działające we Flashu wyglądają tak na pełnym ekranie------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------>
te w HTML5 działają poprawnie. I teraz moje pytanie jak to naprawić, bo wcześniej wystarczyło wejść w chrome://plugins i wyłączyć jedną ( pepper flash) z dwóch wtyczek Flash'a. Teraz jest tylko ten pepper flash i jak go wyłączę to filmy w ogóle się nie odtwarzają ( te we Flash'u) i jest napisane, że muszę pobrać Flash player'a.
HALP
Czarną linią zaznaczyłem mniej-więcej brzegi ekranu.
Spróbuj odinstalować flasha przez panel sterowania a następnie zainstalować go od nowa. Jesli problem wystąpi ponownie - wgraj po prostu starszą wersję:)
Wyłącz tryb chroniony we flashu, to on jest przyczyną 90 proc. problemów.
To disable Protected Mode, add the following line to your mms.cfg file located in:
Windows 32bit: C:\windows\system32\macromed\flash
Windows 64bit: C:\windows\syswow64\macromed\flash
ProtectedMode=0
If the mms.cfg file does not exist, create one using any standard text editor (e.g.. notepad)
http://forums.adobe.com/thread/1018071
Aha ok... reinstalacja Flasha pomogła ale nie wiem czemu dopiero teraz we wtyczkach pojawił się ten nie zintegrowany z chrome flash player, jakby wcześniej go nie było.. No teraz standardowo wyłączyłem pepper flash'a i wszystko śmiga. Dzięki :)