Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Aktualizacja androida w Samsung Galaxy Ace 2 - pytanie

01.05.2013 12:36
1
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Aktualizacja androida w Samsung Galaxy Ace 2 - pytanie

Witam. Chciałbym zapytać, jak to jest z tą aktualizacją andorida w do wersji 4.1.2 do Galaxy Ace 2? Czytałem artykuły, i nigdzie nie ma go do pobrania. Jest jakaś możliwość aktualizacji? Próbowałem Kiesem, i nic nie znalazło. Jestem w tych sprawach zielony, więc mógłby mi ktoś podesłać link z aktualizacją tego androida w języku polskim, o ile wogóle takowa jest? I do tego prosiłbym o wytłumaczenie jak to zaaktualizwoać, z góry dzięki za odpowiedź, pozdro.

01.05.2013 12:44
2
odpowiedz
Thun
179
Senator

Od kogo masz telefon? Czysty ze sklepu czy od jakiegoś operatora?

Bo jak od operatora brandowany - to musisz czekać aż udostępnią swoją wersję.

Dodatkowo afaik dostępna jest póki co tylko wersja romu przeznaczona dla Portugalii - co wcale nie przeszkadza by ją zainstalować u siebie.

Wszytko co potrzebujesz, masz tutaj: http://forum.android.com.pl/f697/jelly-bean-official-4-1-2-i8160xxmc8-csc-tmn-akt-23-04-2013-14-20-a-283445/

01.05.2013 12:48
3
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Telefon od T-Mobile. Wersja portugalska jest oficjalna, i jest ogólnie stabilna? I mając telefon od operatora nie mogę zainstalować tego andorida z linku którego podałeś?

01.05.2013 12:54
No,Luke | your father!!
4
odpowiedz
No,Luke | your father!!
53
Capitan Price

Niestety jest mała szansa, że dostaniesz update na swojego Ace 2, Dlaczego? Bo Samsunga nie "obchodzą" już telefony starszego typu, ja mam galaxy SII i ledwo co dali oficjalny ROM i to też tylko w USA, a do Europy podobno jeszcze trafi, więc ściągnęłem sobie jakąś Polską wersję Jelly Bean i mam. Po prostu masz telefon, który po pół roku od wydania już nikogo nie obchodzi jak np. teraz SE Neo V.
Niestety, ale musisz sobie ściągnąć z chomikuj najlepiej Polską wersję i wgrać przez program ODIN. Nie jest to trudne, a ryzyko że coś pójdzie nie tak jest bardzo małe, zresztą w cale go nie ma, chyba że w czasie wgrywania odłączysz kompa od prądu, lub telefon od komputera.

01.05.2013 13:04
5
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Ale mam jeszcze pytanie - jak przejde na niebrandowany ROM, będe mógł zaaktualizować telefon przez Kies?

01.05.2013 13:05
novi..
6
odpowiedz
novi..
119
Senator

Polecam to forum, tam pewnie wszystkiego się dowiesz: http://forum.android.com.pl/f694/

01.05.2013 13:06
No,Luke | your father!!
7
odpowiedz
No,Luke | your father!!
53
Capitan Price

Nie jestem pewien, ale u mnie odkąd mam wgrane to kies nie wykrywa żadnych aktualizacji, więc raczej nie, więc jak wyjdą jakieś kolejne aktualizacje do Androida to będziesz musiał ściągnąć i wgrać znowu przez ODINa. Pozdrawiam

01.05.2013 13:23
8
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila
Wideo

To jest jakiś "normalny", łatwy sposób aktualizacji tego andka? Widziałem filmy na YT, i ludzie mieli tego Jelly Bena na Ace 2, i było OK. Tyle ze w wersji angielskiej. Mam brandowany telefon, czy moge wgrać Andrioda 4.1 na Ace 2 w języku polskim jak na tym filmie? http://www.youtube.com/watch?v=8N8qD-4yTrM
Trzeba mieć odbrandowany telefon do tej aktualizacji w linku, czy mogę się za to brać mając telefon brandowany?

16.08.2013 11:52
9
odpowiedz
zanonimizowany938228
1
Junior

Powiem ci tak. Nieważne od kogo masz telefon ;) . Zacznij od tego , iż zainstaluj kiesa . :). Następnie :
- Znajdz swój nr imei , robisz tak : Ustawienia / informacje o udządzeniu / stan / i na dole nr imei. Spisujesz go na kartke , a póżniej piszesz następujący nr w dialerze : *#272*Twój nr imei i na koniec bez spacji # Nie dzwoń , zaczekaj , aż telefon sam pokaże ci wybór . Bd miał Cpw I takie tam i Tam niżej masz Xeo wybierasz i dajesz instal czekasz , aż się zainstaluje i uruchamiasz go. Pobierasz kiesa na komórkę włączasz i w kiesie powinieneś mieć aktualizację , to jest aktualizacja do 4.1.2 :)

Na Pomoc Masz Forum : [link]

Ace 2 świetnie sprawuje się na 4.1.2 Jelly Bean ;)

Polecam , a warto spróbować , poniważ nie ma przy tym dużo roboty.

16.08.2013 14:39
Bartimaeus
10
odpowiedz
Bartimaeus
119
Czyżyk

@No,Luke | your father!!

Przecież 4.1 dla SII jest od prawie pół roku dostępne w Polsce a u operatorów od ponad miesiąca, więc chyba się pośpieszyłeś trochę w zimę zamiast poczekać.

Forum: Aktualizacja androida w Samsung Galaxy Ace 2 - pytanie