9gag
Czolem. Ciekawi mnie pewna rzecz dotyczaca 9gag. Raz na jakis czas zajrze na te strone i ciekawi mnie to, jak dodawane sa obrazki ? Chodzi mi o to, ze jezeli ktos wrzuca nowy obrazek to nie pojawia sie on w zakladce Fresh, najswiezsze wrzuty w tej kategori sa sprzed 18-19 godzin. Czy ktos to wszystko moderuje? Wie ktos na jakiej zasadzie to dziala?
Chyba sie nie rozumiemy, na zasadzie glosow - ok. Chodzi mi o to, gdzie trafia obrazek zaraz po wrzuceniu? Zeby glosowac ludzie musza go gdzies najpierw zauwazyc :)
No pewnie do poczekalni czy innego wuja a myslales, ze gdzie? Krasnoludki chowaja za ekranem?
Z tego co pamiętam to wrzucony content trafia najpierw na vote page, gdzie spotkasz na prawdę śmieci i będziesz się dziwił jak ludzie mogą być tak tępi. Tam zostają poddane głosowaniu i jak dobrze im idzie to trafiają do trending, a gdy osiągną szczyt to trafiają do hot, czyli strony głównej. Ostatnio zmieniono wygląd 9GAGa, ale chyba działa to na takiej samej zasadzie, co najwyżej z innymi nazwami działów.
Child of pain > slabo wyszla Ci proba bycia fajnym, jakbys czytal to co pisze to nie wypisywalbys glupot.
udri > Zdaje mi sie, ze poczekalnia to sekcja Fresh, ale wlasnie chodzi o to, ze tam najnowsze obrazki sa sprzed 19 godzin i ciekawi mnie gdzie siedza, az trafia do tej kategori ;)