http://www.youtube.com/watch?v=Xjoua27ZY-o&feature=player_embedded#at=52
fajnie fajnie:)
do Afganistanu wojska wysyłamy a my sobie z kibicami nie możemy poradzić;)
Dwustu lekarzy, profesorów, prawników i innych wybitnych osobistości w akcji.
Dziennikarz mówiący policjantowi "Wysłaliście 8 policjantów na 200 kibiców, oni nawet nie dojechali - przecież to jest śmieszne!" powinien z miejsca zostać wypierdolony z pracy.
Interwencja to już dno den, jeśli chodzi o dziennikarstwo.
Epic Battle
Dycu - ale coś policjant nie zaprzecza tylko sie patrzy jak dupa wołowa i chyba próbuje zaczarować wzrokiem dziennikarza
"Dziennikarz mówiący policjantowi "Wysłaliście 8 policjantów na 200 kibiców, oni nawet nie dojechali - przecież to jest śmieszne!" powinien z miejsca zostać wypierdolony z pracy. "
Z jakiej racji? Nie mógł powiedzieć policjantowi co o tym myśli, czy może jest jakiś ukryty sens Twojej wypowiedzi?
Po co w ogóle policja ma wkraczać w akcję gdzie 200 chłopa podejmuje walkę na własne życzenie? Jakoś nie wkracza na sale treningowe czy ringi.
Najlepsze jak kibic pogonił dziennikarza w minucie 4:40
[10]: Bo nie moga!!!!111 Co prawda jak sasiad leje zone, ojciec przy* synowi, albo tluka sie malolaty z dwoch szkol to siedze cicho, ale jak zobacze ze kibole sie leja na ustawce to wymordowalbym wszystkich!!!!!1111111
W sumie spoko filmik ale jak zobaczyłem i usłyszałem tego gościa w 4:40 wiedziałem że filmik stary a gość już sie doczekał podkładu :D
http://www.youtube.com/watch?v=vOLfNJ9OHIY
Dla mnie to w ogole jest masakra, koles wychodzi po 48 godzinnym dolku za wulgarne wyrazanie sie o prezesie klubu, a tutaj z kamera czeka dziennikarz i oczekuje spokojnej i wywazonej odpowiedzi. Na bank kazdy forumowicz w takim wypadku palalby przeogromna checia podyskutowania z dziennikarzem.
Ciekaw jestem jakby nawet tych 8 policjantów dojechało co by mogli zrobić ?
Uciec
spoiler start
albo w ogóle nie przyjeżdżać tak, jak to zrobili
spoiler stop
Policja powinna mieć jakieś granaty z gumowymi kulami, http://youtu.be/xiIeSPsUqD4?t=7m51s rzucili by raz czy dwa takie coś w tłum i po zamieszkach.
[16]
Dokładnie, nic więcej by tam nie zdziałali.
Pluton ZOMO i bydła nie ma. Policja jest beznadziejnie słaba i bezradna i przekłada się to na bezradność i słabość państwa.
Poziom programu typu Interwencja czy Uwaga jest porownywalny do tego z Faktu czy Superekspresu. Dziennikarze swoimi wypowiedziamy reprezentuja intelektualne DNO, do tego często wobec rozmowcow sa malokulturalni, czasem wrecz chamscy - przerywaja, nie dawaja dojsc do slowa, wyglosic innemu swoich racji. Dziennikarz tak sie nie zachowuje, a w wiekszosci przypadkow programy tego typu to sztuczne nadmuchiwanie sensacji (nie zawsze). Tu problem nie jest to, ze 8 policjantow nie dojechalo (bo co by niby mieli zrobic). Tu problemem nie jest ustawka kibicow - bo niech sie bija miedzysoba, nie mam nic przeciwko poki to nie wplywa na postronnych. Problemem jest to, ze lokalna policja w sytuacji kryzysowej moze byc pozbawiona funkcjonariuszy, a tego akurat dziennikarz nie porusza.
===>Svenix
"Dziennikarz mówiący policjantowi "Wysłaliście 8 policjantów na 200 kibiców, oni nawet nie dojechali - przecież to jest śmieszne!" powinien z miejsca zostać wypierdolony z pracy. "
Z jakiej racji? Nie mógł powiedzieć policjantowi co o tym myśli, czy może jest jakiś ukryty sens Twojej wypowiedzi?
Powiedz mi co 8 policjantów mogło by zdziałać na 200 kiboli ? Większość normalnych ludzi by nie ryzykowało życiem by uspokojić kiboli.
Wy w ogóle zrozumieliście co Ja powiedziałem? Ja abstrahuję od samej sprawy 8 policjantów na 200 kiboli, mówię o tym że tego dziennikarza powinni wyjebać z pracy za zbyt subiektywne podejście do sprawy którą się zajmuje.
Dziennikarz ma relacjonować FAKTY, a nie kłócić się z policjantem że źle zrobił. Dziennikarz ma relacjonować FAKTY, a nie OCENIAĆ to co się dzieje, bo wtedy przestaje być wiarygodny, jak i sama relacjonowana sprawa robi się niezbyt wiarygodna. Ja rozumiem że trzeba czasami kogoś pociągnąć za język, żeby się czegoś dowiedzieć, ale tak jawne wyśmiewanie rozmówcy przez dziennikarza jest żałosne i nieprofesjonalne.
Jeśli tego nie widzicie - to cóż - TVN i Polsat są dla was po prostu stworzone.
Zresztą - po co Ja to mówię, skoro dwie najbardziej żenujące telewizje jakie można sobie wyobrazić są zarazem najbardziej popularnymi.
Eeee tam spartanie dzielnie sobie radzili z dużą przewagą liczebną wroga policjanci też chcieli ale cóś nie wyszło:)
na stadnionie ciezko trafic na odpowiedn wawoz.
Najwyraźniej wg dziennikarzyn z Interwencji tych ośmiu biednych gliniarzy powinno wpaść w środek zadymy i dostać wpierdol z hymnem na ustach, wtedy zostaliby łaskawie rozgrzeszeni sprawiedliwym wyrokiem mediów.
LooZ :))) Bez Ciebie forum nie byłoby tym samym :D
do Afganistanu wojska wysyłamy a my sobie z kibicami nie możemy poradzić;)
Dlatego ja wyslalbym pseudokibicow do Afganistanu - w jeden dzien zrobiliby porzadek...
[12] ---> zapewniem cię, że jak owych 200 kiboli zrobi sobie ustawkę w mieeszkanku jednego z nich, policjanci tez dadza im spokój
Pokolenie JP! Kwiat polskości nasz cały się leje po pyskach!
Dycu - a kto Ci takich głupot naopowiadał, że dziennikarz MA BYĆ BEZSTRONNY? Sędzia ma być bezstronny, a dziennikarz niech robi co chce, widz oceni - czy robi to dobrze.
Zdecydowanie wolę jak dziennikarz wyraża swoją opinię w sprawie tak oczywistej, która wkurza 99% społeczeństwa - dlaczego kibolstwo czuje się bezkarne? Ja tego nie wiem. Powinno się łepków pałować i wsadzać do więzień, tymczasem oni żyją w przeświadczeniu, że nikt ich nie ruszy.
Tlaocetl - Nikt mi takich głupot nie naopowiadał, na tym polega dziennikarstwo : )
Dziennikarz też powinien wyrwać jakiś krawężnik by zrozumieć jak ciężko ma ta druga strona.
Vader: Milo mi :)
Nie tylko ty cenisz jak widac moje edukowanie was. Pozwole sobie zacytowac relacje z dzisiejszej konferencji na Politechnice Opolskiej, ktora umiescila Gazeta Wyborcza, w ktorej reprezentowalem SSOO "Jedna Odra":
"Osobiście nie jestem kibicem, ale dziś otrzymałem fajny pakiet informacji w pigułce na temat tego ruchu. Chyba będę mógł teraz spojrzeć na to z trochę innej strony - mówił po spotkaniu jeden ze słuchaczy Maciek."
"Osobiście nie jestem kibicem, ale dziś otrzymałem fajny pakiet informacji w pigułce na temat tego ruchu. Chyba będę mógł teraz spojrzeć na to z trochę innej strony - mówił po spotkaniu jeden ze słuchaczy Maciek."
...i w ten sposób dokonuje się rekrutacji na kibola
Ciekawe czy seminarium przewidywało zajęcia praktyczne :-)))
W jakimś sense Dycu ma rację.
Dziennikarz jest po pierwsze po to by przedstawić fakty.
Bez oceniania, bez wartościowania, bo to należy do tego kto odbiera informacje.
Ale w jakimś sensie Dycu nie ma racji, bo w dziennikarstwie funkcjonuje coś takiego jak komentarz
Jeśli chodzi o prasę, sprawa jest bardzo prosta. Komentarz musi być wyraźnie oddzielony od informacji.
W telewizji i radiu, zwłaszcza przy tzw. "żywcach", sprawa bywa trudniejsza.
Wyraźne oddzielenie komentarza od informacji potrafi być niezwykle trudne.
Osobiście nie zrobiłbym tego w sposób pokazany na filmie, bo to po prostu niegrzeczne,
ale też nie potępiał bym w czambuł.
Zwłaszcza, że z punktu widzenia interesu publicznego sprawa ewidentna.
Dodam też, że nie jestem zwolennikiem "świętego oburzenia" prezentowanego z taką zajadłością.
To widz ma się oburzać. Nie dziennikarz. Niestety taki "trynd" obowiązuje w tego typu programach.
http://www.youtube.com/watch?v=aLrK1L6RrwY&feature=related
Widocznie nie którzy są po za prawem i nie można sobie poradzić z najnormalniejszym w świecie złodziejem, szefem kiboli + członkiem zarządu klubu lol -> ładnie można awansować z walenia radii, chodzenia na dychy itp na członka zarządu klubu.
Skrz@t -> widocznie ciągnie swój do swego.
Vader: Chcialem cwaniaczka ktory cos tam marudzil i mowil do mnie niekulturalnie zujac gume zaprosic na ustawke, ale napiety terminarz mi nie pozwolil ;(
smalczyk: Nom, pralismy im mozgi, bo oprocz wojewody ktory dostal przemowienie chyba prosto z Kancelarii Premiera i pani Psycholog ktora zrownalem z ziemia za wykorzystywanie przykladow z poczatku lat 90 do opisu dzisiejszej rzeczywistosci (za co mnie dluzsza chwile przepraszala po konferencji ;)) to oprocz mnie byl jeszcze Posel Bula, prezes MKSu Kluczbork, bardzo dobrze rozumiejacy srodowisko kibicowskie i prezes Odry, przeze mnie wybrany, wiec tez zlego slowa o nas nie powiedzial ;)
Looz -> a propos waszej działalności
wywiad z zespołem Parias :
http://www.cgm.pl/video,16142,1_na_3_artur_rawicz_vs_parias_czesc_4,video.html
Pelson pochwalił wasz pomysł w ramach protestu ;]
Sensai3D -> nie wiesz to się nie odzywaj, zarząd ładnie kasę kradł w ogóle nie współpracując z kibicami , nie wypłacał pieniędzy piłkarzom i pracownikom klubu...