witam mam komputer z płyta Asrock B360m pro4
i mam zamontowanego radeona r9 380.
chce kupić drugą za 350pln od kolegi (tak wiem nie opłaca się itp.)
płyta ma wejście
pci-e x16
pci-e x4
pci-e x4
pci-e x8 ale grafika wejdzie grafika
czy nowa grafa będzie działać tak jak ta pierwsza
Jak jeszcze dodasz płaszcz wodny to nie będziesz potrzebować pieca żeby dom ogrzać.
XD może masz racje ale mi chodzi co myślicie o tym a procek mam i3 8100 i chce montować chłodzenie wodne
Zima juz sie konczy :)
Dalej nie jest potrzebne wodne, wystarczy wiatrak za 60zl maks 100zl aby bylo cicho i chlodno.
Czekaj, czekaj ty chcesz robić CF tych 380-tek?
Masz jakiś wolny reaktor jądrowy ?
a tak na poważnie. Pomysł delikatnie mówiąc słaby.
Płyta ma ok 16 linii PCI i na to musi podzielić na 2 (Nie i nie ma magicznego sposobu na zwiększenie ilości linii PCI)przez co karty nie będą działać w pełni wydajnie.
W dodatku CF/SLI nie jest proste,trzeba sporo grzebać przy profilach co przy OGROMNYM poborze prądu tych kart jest nieopłacalne przy (miernym w twoim przypadku)wzroście mocy.W dodatku gry różnie wspierają CF przez co MOŻE się okazać że pewne gry będą działać gorzej z 2 grafikami
W dodatku nie podałeś zasilacza a do CF/SLI nie podchodzi się bez markowego 750W zasilacza
Ale i tak co widzę pytanie dotyczące CF/SLI i osoba mówi że ma mainstreamowego procka to wiem że taka osoba nie ma pojęcia w co się pakuje i myśli że to hurr durr 2 razy więcej klatek a tu taki siusiak.
Czyli co sprzedać i kupić używanego rx vege 64 lub nowego rx 580