1 Gbps za 155 zł
Łącze symetryczne 1 Gb/s za marne 155 złotych polskich jest dostępne we Wrocławiu.
Jak dla kogoś za drogo, to za 85 zł może mieć symetryczne 55 Mb/s.
http://www.moico.pl/oferta,internet.html
W tym momencie moje symetryczne 3Mbps wyglądają śmiesznie :D
Ta liczba jest tak (aktualnie) duża że aż śmieszna.
Wiadomo że 99,9% ich klientów nie wykorzysta tego w całości. Ale taki symetryk zobowiązuje.
To dla mnie taka jaskółka, zwiastująca zmiany na lepsze.
Sam nastawiam się na podobną rewolucję u siebie :)
Światełko do piwnicy mi już przychodzi, zobaczymy jak to będzie dalej :)
Kurczę, przy ich ofercie mój lokalny sieciowo-soeidlowy potentat kiepsko wyglada... moze sie za parę lat szarpną na coś podobnego, jak juz skończą zabawę w kładzenie światłowodów pod TV :D
symetryk 1Gb/s ?:)
teraz mi już nikt nie powie, że długo się seeduje wersję rozszerzoną Avatara w 1080p do ratio 1:1 ;)))
Coy2K --> Avatar jest już stary, więc nawet na takim łączu seedowało by się straaasznie długo. Co z tego, ze masz świetny upload, skoro nikt nie ściąga? Jak chcesz sobie ratio poprawić, to niedługo na topie będzie Batman, TES 5, BF3 itp. ;)
1Gbit symetryczny, spokojnie daloby sie podzielic na 100 !! kont po 10mbit dalej symetrycznych, ktore i tak i tak sa BARDZO dobra oferta... posprzedawac takie lacza nawet po glupie 40 zeta i masz 4 kola co miesiac :)
Myszoor inteligencie, a wiesz na czym poleg symetria?
Tylko czekac, az do Gliwic to zawita :)
Toż to bardziej reklama niż rzeczywistość, zasięg usługi prawie żaden. Pic na wodę.
Wszędzie będą o tym pisać, wydaliby krocie na taką reklamę, dużo więcej niż cała firma jest warta.
Jeden z naszych serwerów jest na łączu 1Gbps i powiem tyle że aby go wykorzystać musieliśmy podłączyć specjalną maszynę z RAIDem dysków twardych. Normalny PC czy laptop nie ma odpowiedniej wydajności.
Mnie tam 100Mbit symetryk wystarcza..
..na chwilę obecną.. ;)
Dokładnie - Nie wszystkie dyski twarde będą potrafiły to wykorzystać..
Narmo Avatar był przykładem pliku o dużej objętości, a nie fakt czy go teraz wyseedujesz czy nie
Bardziej mnie ciekawi jaki ping miałbym do różnych serwerów. Obecnie szybkość transferu nic nie znaczy. Nawet wyżej wspomniane 3Mbps są wystarczające do ściągania darmowych gier i darmowych filmów.
Ja siedzialem na 1 Mb i dawalo rade zyc, teraz mam 8 i czuje sie jakbym wszedl w hiperprzestrzen, a wy mi z Gb wyjezdzacie :P
8? eee... ja jestem niezmiennie wkurzony, ze mój dostawca nei oferuje akurat na moim osiedlu 30/50 Mb, tylko marne 15.
Wczoraj ze Steama Episodes from Liberty City jakieś 4h ściągałem! Skandal :D
A jak sobie przypomnę ze te 8 lat temu zaczynałem od 128 kbps (co modemowcy i tak wysmieją - co to za wspomnienia, no nie?), to teraz mógłbym napisać, ze właśnie odkryłem i uruchomiłem pierwszy przekaźnik masy :)
Mieszkam we Wro i wciąż czekam aż odezwie się jakiś ich klient, bo z OHów i AHów to można najwyżej jakieś sample poskładac.
hopkins - chodzilo mi o to ze nawet predkosc downloadu jest nizsza"ynteligencie"
Ciekawe, ciekawe.
Kupić, a następnego dnia zadzwonić do nich z informacją że żadna usługa nie działa z prędkością 1Gbita :D
Bo w końcu żaden domowy router tego nie obsłuży, nawet taki Gigabitowy i dalej są kolejne ograniczenia - karta sieciowa, dyski.
[18] Kiedy ja zaczynalem - to w ogole sam dostep do Netu to bylo cos, a programiki (freeware :P) sciagalo sie z 2-5 Kb/sek i bylo fajnie (fakt, ze to byly programy liczone w dziesiatkach kilobajtow) - mialem wrazenie, ze podpialem sie pod Fort Knox... Taki magazyn dyskowy (zin) na Amige sie sciagalo z godzinke, o ile nie zerwalo transferu, bo wtedy trzeba bylo od poczatku... A to i tak byl postep, bo wczesniej sie je rozyslalo... zwykla poczta. ("Stamps back" - kto wie, ten wie...)
Wiec te 8 Mb dla mnie teraz to i tak kosmos.
[16] Żeby oferować taki przesył, muszą być oparci o szkielet światłowodowy oraz odpowiednio wydaje routery. Do routera brzegowego będziesz śmigać z pingami rzędu <1-2 milisekund. Następny etap to podpięcie tego ISP do węzła wymiany ruchu takich jak Plix oraz jego infrastruktura.
Z doświadczenia użyszkodnika który korzysta z sieci w takim rozwiązaniu mogę Ci powiedzieć że pingi do wp mam w ~12ms. Korzystając z gier sieciowych typu COD:MW2 (gdzie gracz z najniższym pingiem z grupy wybierany jest do hostowania danej rozgrywki) najczęściej to ja kończę jako host :P