Kazdy firmowy 450w I w góre
Nie nie będzie ponieważ jest to zasilacz niemarkowy. Antec VP 500 lub Corsair VS450 spokojnie wystarcza
Ja bym na Twoim miejscu zasilacza nie ruszał. Kup CPU i GPU, zamontuj i potestuj. Jak pod dłuższym obciążeniem napięcia będą stabilne, to zmiana zasilacza zbędna.
Ten procesor i karta graficzna pobierają dość mało prądu, więc nie powinno być problemów, chyba że zasilacz wyjątkowo trefny.
Jak już będziesz kupował, to radziłbym kupić coś na zapas. 20 czy 30 zł więcej, a na przyszłość nie będziesz się martwił, że wymienisz kartę graficzną i zasilacz nie podoła.
Ta i5 jest moim aktualnym prockiem a w przysłości ok (1-1,5) mam zamiar wymienić kartę (Może też procesor) na coś takiego mnw gtx 970 lub jakiś odpowiednik i w sumie chciałbym mieć coś na zapas zwłaszcza, że moją kartę (gtx 750) właśnie chce sprzedać koledze a on chciał by od razu z zasilaczem. I czy jest szansa żebym dostał jakiś rozsądny zasilacz w cenie do ok. 200 zł który dał by radę w przyszłości?
Za 219 zł na morele masz TT Smart SE 530W on spokojnie da radę nawet z GTX 970.
http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/
Dobra dziękuję i tak na zakończenie orientuje się ktoś ile może być warty mój aktualny zasilacz?