Zapytanie - Allegro
Witam, chciałem się zapytać czy istnieje sposób (jeśli istnieje), na odzyskanie towaru lub pieniędzy od nieuczciwego sprzedawcy ?
Dwa tygodnie temu przelałem kwotę na konto sprzedającego, od tego czasu nie mam od niego żadnej informacji pomimo wielu wysłanych maili i wielu wykonanych telefonów (nie odbiera).
Pomimo 1,5k zakończonych operacji na Allego nigdy nie spotkałem nieuczciwego sprzedawcy, co powinienem w tym przypadku zrobić ?
Ostatnio znajomy stracił 800 zł. Chciał kupić xboxa360 i tak jak ty przelał kwotę na konto oszusta. Radziłbym pójść na policje, z tego co mi mówił znajomy, to nawet jest jakaś specjalna komórka zajmująca się oszustwami w internecie (lub coś takiego) i zgłoszeń ludzi oszukanych na allegro jest masę, no i skontaktuj się z allegro. Oni są zobowiązani oddać ci całą kwotę, może to potrwać jakiś czas, mój znajomy czeka miesiąc, latał po policji, kontaktował się z innymi ludźmi oszukanymi jak się okazało przez tą samą osobę.
Miesiąc temu nie dostałem zakupionej gry. Interwencję zacząłem standardowo od bombardowania mailami, potem centrum sporów Allegro. Po mailu od allegro do sprzedawcy otrzymałem szybką przesyłkę.
Mirencjum ---> i takie rozwiązanie najbardziej by mi pasowało, nie potrzebuję pieniędzy tylko towar. Dzięki :)
Możesz podać tutaj profil tego sprzedawcy? Chciałbym go dodać do czarnej listy.
[6] podpinam się
Najpierw warto sprawdzic, czy to na pewno oszust, a nie jakies zdarzenie losowe, np., pobyt w szpitalu. Mialem juz kiedys taki przypadek. Jak nie sypia sie negatywy, to nie ma pewnosci, ze to bylo zamierzone oszustwo. Napisz do niego, ze dajesz mu ostateczny termin do zalatwienia sprawy, bo w przeciwnym wypadku zglaszasz sprawe na Policje.