Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Zaplata w dolarach/funtach - sposob na e-karte

24.03.2011 22:23
Psycho16
1
Psycho16
140
Redhead Lover And User

Zaplata w dolarach/funtach - sposob na e-karte

Pamietam , ze swego czasu jak interesowalem sie zakupami internetowymi gdzie nie ma opcji pay pal i trzeba przelac pieniadze - okazalo sie ,ze trzeba miec karte kredytowa ktora mozna placic np. na usa PSN czy w sklepach za granica... Ale ,ze nie mam tak owej karty - brak zarobkow ;) to pozostaly mi przelewy w banku ktore sa DROGIE i pewien sposob na e-karte....
Tylko nie pamietam na czym on polegal :P tzn. gdzie sie ja zakladalo.
Zakladalo sie wirtualna karte w banku - nie pamietam ktory oferowal ja za darmo i po przelaniu pieniedzy na nia - mozna bylo placic za granica przy akceptowalnym kursie...
Pamieta ktos kto to oferowal ? :)

25.03.2011 02:50
2
odpowiedz
zanonimizowany559204
41
Pretorianin

mBank oferuje e-kartę, w której można płacić w innych walutach.

http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/wirtualne/eKARTA/index.html

25.03.2011 06:58
3
odpowiedz
Dessloch
263
Legend

ta ale ekarta mbankowa, przynajmniej kiedys, miala durna oplate cos kolo 26-36zl (cos misie przypomina 6 nakoncu)

25.03.2011 07:09
4
odpowiedz
Mumia89
42
Chorąży

Załóż sobie konto w WBK <30, tam za darmo ( przez pierwsze 3 miesiące musisz tylko wykonać jakieś 3 transakcje bezgotówkowe) dostaniesz kartę którą będziesz mógł wszędzie i za wszystko płacić.

08.04.2011 18:02
Psycho16
5
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

zapomnialem odpisac w tym temacie...
Sa jescze jakies alternatywy? :)
I jezeli sa to warto przeniesc konto z ing gdzies indziej ? :)
Chyba skorzystam z wspomnianego WBK - tylko , cos wierzyc mi sie nie chce , ze za granice przelewy za friko sa....

08.04.2011 18:07
6
odpowiedz
Mark24
11
Legend

płatność kartą kredytową =/= przelew.

Tu nie masz najczęściej opłat, ale i tak bank na tobie zarabia - przewalutowanie jedno, potem najczęściej drugie a na każdym tracisz ten 1-2% kwoty płaconej..

Forum: Zaplata w dolarach/funtach - sposob na e-karte