Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Zakłócenia obrazu

26.05.2015 19:36
mmmlk
1
mmmlk
39
Centurion

Zakłócenia obrazu

Witam. Ostatnio w Wiedźminie 3 zauważyłem pojawiające się fale, takie jakbym zakłócenie. Temperatura 75 stopni podczas grania więc niby w normie (gtx 970). Kartę kupiłem jakiś czas temu ale problem dostrzegłem dopiero teraz. W League of Legends nie ma żadnych pasów itd. Próbowałem podłączać różne wtyczki (D-sub-falowanie ekranu w W3 jest bardzo widoczne, kabel HDMI z jakąś tam przejściówką mini HDMI dostarczaną w zestawie i problem występuje również ale już jest mnie widoczny-delikatnie faluje tylko niebo). I nie wiem czy to wina karty graficznej, czy monitora (BenQ GW 2460). Proszę o pomoc i z góry dziękuje za jakiekolwiek sugestie.

Zasilacz: Tacens Radix IV 500W.
Dodam,że sterowniki przeinstalowywałem,pobierałem najnowsze i te starsze- efekt żaden. O dziwo w Watch-Dogs na kablu D-sub są problemy a na HDMI wszystko działa jak należy. Problem jest tylko z Wiedźminem.

06.06.2015 10:44
2
odpowiedz
zanonimizowany1097959
1
Junior

Witam mam identyczne problemy tyle ze we wszystkich grach.W jednych bardziej innych mniej faluje.Karta gigabytes gtx 970 dodam ze na poprzedniej karcie gtx460 było wszystko OK.Zastanawiam się nad kupnem [link] może pomoże przejściówka HDMI - VGA

Forum: Zakłócenia obrazu