Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Yyy... Zawód? - Wymiana?

08.05.2011 17:44
1
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Yyy... Zawód? - Wymiana?

Siema.

Posiadam konsole PS3 i zastanawiam się nad wymianą na X360. Zakladalem juz poprzedni wątek, ale nie on się nie zabardzo przyjął więc zakladam nowy poniewaz bedzie pare innych rzeczy.
Chcę wymienic Soniaka poniewaz exy takie jak: Sport Champions, Killzone 3 oraz Gran Turismo 5 mi nie przypadly do gustu. A z powodu: S CH - Niezbyt dobre sterowanie oprocz ping ponga i ogolnie szybko nuży. K3 - Nawalanka, od ktorej boli glowa, gram na 42 cale Full HD i grafika wydaje sie odbijac od textur, sterowanie a raczej czulosc ustawialem na najnizsza i jest wg mnie do bani. Maly ruch gałka a celownik rusza na kilka metrow ~. Gran Turismo 5 - Tu grafa ok. Ale brak modelu zniszczen doprowadza do szału. Wjezdzam w siatke a samochod sie odbija jak od 5 tonowego metalu. Jest juz patch ale tylko do rozgrywki sieciowej.

Natomiast mialem kiedys przez krotki czas X360 Arcade, zawieszal sie, mialem tylko 1 gre na niego (GTA IV) ale dawał mi więcej (?) przyjemnosci od Soniaka.....
Bardzo to dziwne..... Gralem tez w inne exy, nie zawiodly mnie az TAK BARDZO jak K3, SCH, GT5 ale pewien niedosyt pozoztal. Więc nie przypadly mi exy na PS3 do gustu. A napęd BR nie jest dla mnie wielka zaletą. Nie pale sie do niego. Move i sharp shoter takze mnie bardzo zawiodly. Niewiem skąd taki niedosyt po PS3. Nie umiem tego opisac. Poprostu wiecej przyjemnosci czerpalem z X360.

Tyle.

08.05.2011 17:51
👍
2
odpowiedz
zanonimizowany737596
31
Generał

Grałeś tylko w te ex'y? A te wszystkie Anczarty, LBP, God of War'y i Heavy Rain? Jeśli nawet to Cię nie przekonuję to wymień, ale nie licz na jakieś cuda. Na X360 może jest tylko wygodniejszy pad, a i pamiętaj, że ex'y nie muszą być wcale lepsze. :)

08.05.2011 17:56
3
odpowiedz
zanonimizowany627706
66
Senator
Image

Zakladalem juz poprzedni wątek, ale nie on się nie zabardzo przyjął więc zakladam nowy poniewaz bedzie pare innych rzeczy.

To nie mogłeś dopisać czegoś w następnym poście/ edytować? Nie zaśmiecaj forum, wystarczyło zrobić up...

Co do wątku, to nie rozumiem po co powstał. Chciałeś się pochwalić historyjką? --->

08.05.2011 18:15
😜
4
odpowiedz
Mark24
11
Legend

to jaki masz problem?
Sprzedaj PS3 - kup X360, zostanie ci jeszcze na Gold-a na 2 lata.

DVD zamiast BR, multiplatformy zamiast exów, ciężki niewygodny i kiepski pad zamiast dualshocka, płatne online, wycie wiatraków zamiast ciszy. Same plusy.

08.05.2011 18:25
5
odpowiedz
zanonimizowany520587
72
Senator

Na x360 nie ma za wiele tych exow:
-forza:jest ok, ale gt5 zdecydowanie lepsze
-halo:specyficzna seria, albo pokochasz, albo znienawidzisz
-gears of war: na ps3 jest uncharted, ktory procz siekaniny oferuje tez ciekawe lokacje, lepsza fabule i elementy platformowe.

Bedziesz zalowal, docen to, co masz. Ja nie docenilem i to byl blad, bo ps3 jest po prostu lepsze.

08.05.2011 20:33
😁
6
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

[4]

"DVD zamiast BR" BR ma duzo drozsze filmy i jeszcze nie czas na niego. Musi sie jeszcze rozwinąc, podobnie jak stereoskopowe 3D.
"multiplatformy zamiast exów" I co z tego ze nie ma exów? Te na PS3 mnie zawiodly więc nie ma roznicy.
"ciężki niewygodny i kiepski pad zamiast dualshocka" <hahahahahaha> Tyle ze pad od M$ jest wlasnie duzo wygodniejszy, cięzszy i lepiej lezy w dloni. Chyba ze masz nie więcej niz 15 lat - rozumiem cię, Dualshock moze byc wygodny.
"wycie wiatraków zamiast ciszy" WTF!? Slim jest prawie nie slyszalny.

Dlaczego nie dodales zalet X360? Np. Zzera mniej pradu od PS3. Jest lzejszy. Ma lepszy deisaing <czy jakos tak> I ma duzo lepszego pada.

08.05.2011 20:33
mr 45
7
odpowiedz
mr 45
72
Hero of the Wastelands

Rób jak uważasz. Ja z kolei wypieprzyłem X-a i kupiłem PS3 też z podobnych powodów co ty. Co prawda nie miałem dysku, golda, hałasował jak japierdziu, gier też nie miałem za wiele. Ale była to moja pierwsza(stacjonarna) konsola, więc jakiś tam sentyment pozostał. Co prawda wziąłem go właśnie zamiast PS3(które w tamtym czasie było po prostu za drogie na moją ówczesną kieszeń - zresztą przeszukaj sobie moje archiwalne wątki). Ja na twoim miejscu zostawiłbym jeszcze przez jakiś czas PS3, kupił więcej gier, i wydał ostateczny werdykt.

08.05.2011 20:36
j.a.c.k
8
odpowiedz
j.a.c.k
56
u wot m8

ciężki niewygodny i kiepski pad zamiast dualshocka

co jak co, ale chyba masz małe japońskie rączki, że ten pad ci lepiej leży ;)

08.05.2011 20:48
9
odpowiedz
zanonimizowany784610
16
Pretorianin

"A napęd BR nie jest dla mnie wielka zaletą. Nie pale sie do niego."

Ciekawe co powiesz przy żonglerce trzema płytami w L.A Noire.

08.05.2011 21:00
😉
10
odpowiedz
zanonimizowany627706
66
Senator

Ciekawe co powiesz przy żonglerce trzema płytami w L.A Noire.

Co jak co, ale marny przykład. Ja wybrałbym X'a, gdybym miał wybierać. Jeśli masz PS3, to nie zmieniaj, nie opłaca się.

08.05.2011 21:01
jarooli
😁
11
odpowiedz
jarooli
111
Would you kindly?

Grałeś na Xboxie tylko w 1 GRĘ, GTA4 które tez jest dostępne na PS3 i na pewno daje tyle samo frajdy, i mówisz że dawał ci więcej przyjemności. Weź ty się puknij w łeb.

08.05.2011 21:15
12
odpowiedz
Mark24
11
Legend

j.a.c.k. - dłonie mam normalne - ale jak ktoś robił całe życie przy łopacie to pewnie ma większe nie zaprzeczam.

08.05.2011 21:33
13
odpowiedz
Sage
155
Arbiter Elegantiae

[6] -> Rozumiem, że możesz się nie zgadzać, ale spójrz prawdzie w oczy. Mówienie, że BR musi się rozwinąć jest nie na miejscu. DVD a BR to całkiem inna liga. Tutaj nie trzeba nic wyjaśniać. Jeśli tego potrzebujesz odsyłam do Google. Zapewniam jednak, że kto raz zobaczy film w BR, nigdy więcej nie weźmie do ręki DVD.
Nie chcę wchodzić w kwestię gier "ekskluzywnych" na jednej i drugiej platformie, ale zdanie, które napisałeś nijak ma się do zwyczajnej, ludzkiej logiki. Co z tego, że w moim aucie jest radio? Lecą głupie piosenki, lepiej wziąć auto bez radia..
Kwestia pada - sprawa indywidualna. Mnie klocek z 360 denerwuje. I uwierz mi, rąk nie mam małych.
Co do chłodzenia - nie wiem. Aż tak nie tyrałem 360, żeby wył jak szalony.

A jakie są zalety 360? To czego nie ma w PS3 oczywiście. Mniej prądu? Xbox 360 Elite, Menu 111 W, Xbox 360 S 250 GB, Menu 81 W. PS3 80 GB, Menu 104 W, PS3 Slim, Menu 74 W.
Dobrze, że lżejszy, przyznam Ci rację, przy codziennym "cięzkiej" PS3 noszeniu można nabawić się kontuzji. (btw. PS3 Slim - 3,2 kg, Xbox 360 S 250 GB - 3,8 kg). O padzie już pisałem.

Powodzenia w dalszym narzekaniu. Najpierw czytaj, później wyciągaj wnioski. Boli tylko na początku.

08.05.2011 21:49
Artilio
14
odpowiedz
Artilio
47
Marimo

Sage - 3,8 kg ważył pierwszy xbox.360 waży 2,9.

09.05.2011 17:11
15
odpowiedz
barnej7
165
Senator

X360 ma fajne exy - Doa4 (najlepsza nawalanka na nowe konsole dla mnie do tej pory), fable, halo(lepiej oceniane niz killzone...),alan wake (nawet okej) gow, forza (te 2 ostatnie nie dla mnie)

Do God of War, GT5 mnie nie ciagnie a Heavy Rain to raczej beka, raz na 10 minut naciskasz 1 przycisk.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_games_exclusives_(seventh_generation)

nie chce mi sie liczyc co ma wiecej exow, ale ps3 tak naprawde nie niszczy 360 pod tym wzgledem.

Jeden woli exy z x a drugi z ps3

09.05.2011 17:54
16
odpowiedz
zanonimizowany738349
20
Pretorianin

Ja polecam xboxa ze względu na znakomitą usługę sieciową,exy ( obecne i nadchodzące ),bardziej dopracowane gry multiplatformowe oraz wygodniejszy pad ( jak dla mnie )

09.05.2011 18:16
PS3fan
😉
17
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

No i Szykuje się kolejna wojna fanboyów. Kup sobie peceta. Aktualne pecety są potezniejsze od nextgenów, a maja dużo wiecej gier. Dokupisz sobie pad i bedzie prawie jak na konsoli, tylko ze z lepsza grafika i szybciej. Kto jest ze mną?

A tak na serio to to naprawdę jest to samo. Jeżeli przesiadziesz się na Xboxa, praktycznie nie od żyjesz różnicy. Na Xboxa i ps3 są właściwie tylko dwa naprawdę "ekskluzywne ekskluzivy": Alan Wake na X360 i Heavy Rain na PS3. Obie gry są "inne" niż reszta. A tak to te wszystkie gry to jest konkurencja bardzo do siebie podobna. Jeżeli masz już ps3 to nie zmieniaj konsoli, bo się po prostu nie opłaca. Zaraz zagryza mnie Fanboje Microsoftu, wiec powiem, ze gdybyś miał Xboxa i chciał wymienić na Ps3 to tez bym ci odradził wymianę.

09.05.2011 19:42
18
odpowiedz
Mark24
11
Legend

kordi pl - oprócz tego, że za usługę sieciową na X360 trzeba płacić nie ma w niej więcej nic niesamowitego. Ot działa - działa i na Wii i na PC i na PS3 (akurat nie teraz ale zazwyczaj działa) i nie trzeba płacić.
exów to Xbox360 nigdy nie miał za wiele i jakoś się nie zapowiada by ta sytuacja się zmieniła.
Różnice w grach multiplatformowych sprowadzają się liczenia pixelków. Najczęściej nie są zauważalne gołym okiem. Przypomnę tylko, że jest sporo tytułów które na PS3 wygladają lepiej.
Wygodniejszy pad? jak coś asymetrycznego i mniej dopracowanego może być wygodniejsze? Dead zony w analogach, beznadziejny nie nadający się do niczego krzyżak, bateria zamiast akumulatora, kompletny brak czegokolwiek na kształt sixaxisa (i się nie zanosi, bo pada trzymamy pod ukosem). Rozumiem, ze przyzwyczajony do poloneza wolisz go od porsche, ale to wcale nie znaczy, że porsche jest gorsze :)

09.05.2011 19:54
j.a.c.k
19
odpowiedz
j.a.c.k
56
u wot m8

[12] Tak, zwłaszcza w wieku 17 lat jestem styrany robotą... no cóż nadal pozostaję przy swoim - ten pad jest przystosowany do rozmiarów kobiecych rąk. Do tego zjechane triggery, symetryczne gałki wcale nie są zaletą. Może i nie potrzeba baterii, ale przez to pad jest leciutki, xboxowy o wiele lepiej leży w dłoni.

Często spotykam się z opinią, że pad od X'a jest najlepszy, znajomi też go w zdecydowanej większości wolą - więc te Twoje porównania w tym kontekście są komiczne :D Rozumiem nie lubić MS, ale bez jaj.

09.05.2011 20:13
20
odpowiedz
zanonimizowany790798
11
Pretorianin

Xbox 360 to tak naprawdę tańszy komp, który starcza na o wiele dłużej niż PieC, którego dosyć często 3ba update'ować :]
Czesip jesteś nie zdecydowany... Nikt ciągle nie będzie Ci wymieniał konsoli, wdg. mnie nie wymieniaj konsoli, ponieważ xbox jest tańszy od Ps3 i stracisz kupę Ceshu :P

09.05.2011 20:55
21
odpowiedz
Mark24
11
Legend

j.a.c.k. - no zobacz a ja odwrotnie - większość moich znajomych i ja woli pada od PS3.

09.05.2011 21:59
😃
22
odpowiedz
Dax1000
22
Chorąży

Spraw sobie oba Unchartedy i już o klocku nie pomyślisz.

Forum: Yyy... Zawód? - Wymiana?