Xbox na kablu component naprawde wygląda tak źle

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
22.04.2011 19:19
Devorels
1
odpowiedz
Devorels
66
The Phenomenal One

Xbox na kablu component naprawde wygląda tak źle

czy widać pixele czy raczej jak przy zwykłym oglądaniu filmu na component ?
tak jak na PC bez hd czy tak jak na PS2 na PS2 jest tragicznie

22.04.2011 20:12
2
odpowiedz
Dorin_NPC
12
Legend

Ja nie widze roznicy za bardzo miedz compontem a hdmi, poza tym, ze nie componencie nie moge wlaczyc 1080p , tylko max 1080i ,a na hdmi moglem 1080p. Teraz jade na componencie , bo mi gniazko hdmi padlo w xboxie. Gry wygladaja tak samo.

22.04.2011 20:17
😊
3
odpowiedz
Filevandrel
123
czlowiek o trudnym nicku

Jedyna różnica jaką widziałem, to że component ma trochę większe tendencje do psucia się a HDMI jest po prostu mniejsze i wygodniejsze. Obserwacje poczynione na 22 calach, HD ready

22.04.2011 20:17
4
odpowiedz
Likfidator
120
Senator

Mam nadzieję, ze rozumiesz różnicę między:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Composite_video
a
http://pl.wikipedia.org/wiki/Component_video

Ogólnie ten pierwszy (composite) daje bardzo paskudny obraz, a ten drugi (RCA compononent) prawie nie ustępuje HDMI.

Oczywiście najlepiej podłączyć HDMI, ale jak masz starszą wersję konsoli, która nie ma tego złącza, to RCA component będzie praktycznie tak samo dobry.

23.04.2011 14:17
5
odpowiedz
zanonimizowany789954
1
Legionista

Czy widać pixele? Nie. Spokojnie możesz połączyć xboxa przez component ale kabel HDMI warto kupić.

23.04.2011 15:42
6
odpowiedz
Juerio_NPC
62
Generał

jak ja podłączyłem tymi czinczami co dodają do xboxa 4gb to myślałem że się porzygam taki obraz był.Ciemny i rozdziałki nie mogłem zmienić.Więc teraz gram na monitorze i mam piękną jakość.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl