Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Wzmacniacz audio montowany na płycie głównej

11.06.2016 01:12
Pan Dzikus
1
Pan Dzikus
162
Generał
Wideo

Wzmacniacz audio montowany na płycie głównej

Mam płytę główną Gigabyte G1.Sniper Z97. Kupiłem ją głównie dlatego, bo miała mieć super dobrą kartę dźwiękową i uznałem, że lepiej mieć porządną integrę niż komplikować sprawę oddzielna kartą. Bardzo się na tej integrze zawiodłem. Pozycjonowanie dźwięku w przestrzeni jest takie sobie ale najgorsze jest to, że praktycznie cały czas mam w słuchawkach szumy spowodowane najprawdopodobniej zakłóceniami z karty graficznej. Gdy przewijam stronę WWW rolką na myszce to słyszę cichutkie bzyczenie. Co ciekawe nie słychać bzyczenia gdy przewijam np. dokument tekstowy. W grach 3d zakłócenia są bardzo wyraźne i tym głośniejsze im więcej jest FPS. Mam dokładnie takie same szumy i bzyczenia jak NRGeek na tym filmiku z FarCry: https://www.youtube.com/watch?v=4k4yYWThS9g

Do mojej płyty Gigabyte G1.Sniper Z97 można dokupić jakieś wzmacniacze audio i podejrzewam, że taki wzmacniacz albo wzmocni dźwięk i usunie zakłócenia albo wzmocni też zakłócenia. Postanowiłem zaryzykować i kupić takie coś ale nie mam pojęcia jak to wygląda i gdzie to można dostać. Zaznajomionych z tematem proszę o zapodanie linka do czegoś takiego najlepiej w jakimś polskim sklepie.

Forum: Wzmacniacz audio montowany na płycie głównej