Witam mam nadzieję że ktoś będzie umiał mi pomóc. Podczas grania w jaka kolwiek grę wywala mnie do pulpitu bez żadnego błędu w dowolnym momencie . Miałem wcześniej ten problem ale zaktualizowałem system oraz stery do grafy i przez 2 tyg chodziło normalnie. Wczoraj wywalalo mnie co chwilę patrzyłem nie mam żadnych dostępnych aktualizacji. W czym może być problem? Dodam że temperatury są ok w stresie CPU do 68 st. Karta do 70 Maks.
Mój sprzęt
Intel i core I7 2600k
Płyta asus p8p67
12gb ram ddr3 1600mhz
Radeon rx 580 8gb
Dysk ssd 480gb
HDD 500gb
Zasilacz 650wat coolermaster
Windows 10 professional
Grafa i dysk są nowe. Robiło mi tak na początku porobił em aktualizacje i 2 tyg spokój i nagle znowu problem powrócił macie jakieś pomysły? Czasem gram 1h nic a nie raz 30 min i wywala. Zacina obraz w grze dźwięk leci i wywala do pulpitu bez żadnego błędu. Może być przez jakąś aplikacje działającą w tle czy wina sprzętu?
Podejrzewalbym bym plyte lub zasilacz. Obym sie mylil.
Podczas serfowania nie masz zadnych objawow? Tylko gry?
Tylko gry nic więcej. Problem się pojawił po wymianie karty dysku i przejściu na win10 na starej karcie oraz na win7 nie miałem żadnych problemów z wywalaniem
Mogę dodać że przy wymianie karty i dysku zakładałem również nowe chlodzenie CPU wraz z nową pasta wszystko było dokładnie wyczyszczone i zrobione robiłem to nie pierwszy raz.
Sproboje dziś zrobić po robocie. Swoją drogą bios może też dawać takie dziwne zachowania kompa?