Wysoka temperatura MCP (?)

Forum Komputery
Odpowiedz
20.07.2012 17:09
MavericKK
1
odpowiedz
MavericKK
77
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

Wysoka temperatura MCP (?)

Witam. Po samoczynnym restarcie komputera spostrzeglem ze w sekcji CZUJNIK w programie everest pojawily mi sie nowe pozycje takie jak "MCP" i "Płyta głowna". Podejrzewam ze pojawily mi sie one po instalacji karty graficznej (radeon hd 6850). Zauwazylem takze wysoka temperature czujnika na MCP (nie mam pojecia czym to jest) w spoczynku ma 70-80 stopni a plyta glowna ma w spoczynku 50 w stresie dochodzi do 80. Troche sie obawiam o swoj sprzet wiec napisalem tutaj. Prosze o pomoc! :)

23.07.2012 12:58
MavericKK
2
odpowiedz
MavericKK
77
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

Okey MCP poniewaz zamontowalem wentylator na mostku i jest ok ale pozostala wysoka temperatura plyty glownej. Gdzie to zamontowac? Mam szukac miejsce w ktorym jest najcieplej? Moj komp nigdy nie grzał mnie w stopy przez obudowe u gory :D Poza tym mam 86 stopni przy graniu na plycie glownej. Gdzie wmontowac wiatraczek?

23.07.2012 17:02
MavericKK
3
odpowiedz
MavericKK
77
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

Up :›

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl