Wymiana dysku zewnetrznego na gwarze na nowy - problem

Forum Komputery
Odpowiedz
02.09.2011 20:58
Psycho16
1
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

Wymiana dysku zewnetrznego na gwarze na nowy - problem

Nawiazujac do tego tematu:
https://www.gry-online.pl/forum/lg-hxd5-640gb-dysk-zewn-z-saturna-pytanie/z0b064d0
Jako ,ze nabylem dysk LG HXD5 640gb ktory jest 'sprawny' , jednak wgrane na niego oprogrowamowanie NERO BACKUP - jest uszkodzone (pliki wysypuja bledy crc32/corrupt etc) - chcialem go oddac na gwarancje , gdyz dziwne ,ze dysk posiada juz od nowosci uszkodzone pliki.
Jestem przewrazliwiony na tym punkcie - nei ryzykowalem skopiowania WAZNYCH danych na niego, zeby zrobic format mojego dysku. Dodam ,ze dysk w HD tune jest w 100% sprawny - jednak zapobiegawczo wole wymienic na 100% towar jaki zakupilem - czyli dysk z dobrym orpgoramowaniem

Bylem dzisiaj zareklamowac dysk i dostalem odmowe... Pani w dziale reklamacji odeslala na stoisko z dyskami/komputerami - podszedlem ladnie poprosilem o wymiane , panowie sprawdzili i rzeczywiscie pliki uszkodzone. Pan zaproponowal mi , ze przekopiuje mi te pliki - za co go wysmialem
Jak poprosilem zeby wymienic na inny egzemplarz dostalem informacje ,ze nie moga go przyjac bo dysk byl uzywany... ma ryski na obudowei... jakbym musial go od nowosci w rekawiczkach serwisowych obslugiwac... - dysk ma 1.5 dnia , kupiony w srode, sprawdzony w czwartek , w piatek (dzis) na gwarancji)
Poprosilem z kierownikiem - to dostalem informacje, ze ten bedzie w niedziele - i pojade.

Tylko pytanie do was - na co sie najlepiej powolac zeby dostac NOWY pelnowartosciowy produkt?
W media markt tych problemow nie mialem z innym sprzetem - a dodam ,ze wymienialem 4 razy laptopa.
Sklep w ktorym zakupilem to saturn w kato , i jezeli to cos zmieni odnosnie gwary i ich podejscia - to sprzet brany na fv

03.09.2011 19:15
Psycho16
2
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

@up
mozna sie powolac w tym przypadku na niezgodnosc towaru z umowa ?

04.09.2011 00:04
Herr Pietrus
3
odpowiedz
Herr Pietrus
242
Jestę Grifterę

A był oferowany jako dysk z tym oprogramowaniem? Szanse sa raczej zerowe i tak - może to naprawdę bła kopiowania tych plików...

04.09.2011 09:50
Psycho16
4
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

jest oferowany z tym oprogramowaniem - na opakowaniu + instrukcji
Dzisiaj jade o 14 do kato to zalatwic - strace 1h na dojazd autem + paliwo... nie mam zamiaru kopiowac danych na niepewny dysk

04.09.2011 10:23
NewGravedigger
5
odpowiedz
NewGravedigger
206
spokooj grabarza

wymiana na nowy tylko dzięki życzliwości pracowników. Możesz oddać do naprawy w ramach gwarancji, i tyle.

04.09.2011 12:26
Herr Pietrus
😜
6
odpowiedz
Herr Pietrus
242
Jestę Grifterę

"tylko dzięki życzliwości pracowników"

No to pisałem, że szanse są zerowe :)

04.09.2011 12:55
7
odpowiedz
Lutz
173
Legend

Jak poprosilem zeby wymienic na inny egzemplarz dostalem informacje ,ze nie moga go przyjac bo dysk byl uzywany... ma ryski na obudowei... jakbym musial go od nowosci w rekawiczkach serwisowych obslugiwac... - dysk ma 1.5 dnia , kupiony w srode, sprawdzony w czwartek , w piatek (dzis) na gwarancji)

Rzadko ktora rzecz po "1.5 dnia" ma ryski na obudowie.
Z drugiej strony, niestety, to polska, cwaniaccy sprzedawcy walcza od zawsze z cwaniackimi kupujacymi...

04.09.2011 19:35
Psycho16
8
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

Lutz - ryski byly podobne do tych co masz na blyszczacym plastiku - pod pewnym katem - jak przejedziesz np. sciereczka :) , a obudowa tego dysku jest czarna, ze sliskiego plastiku , wiec takie ryski to od ocierania w pudelku juz powstaja .

Swoja droga - bylem i otrzymalem nowy dysk :) SPRAWNY :)

04.09.2011 19:36
9
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

A oni teraz wgrają na dysk nowy soft skopiowany z innego dysku i sprzedadzą jako nowy.

04.09.2011 20:36
Herr Pietrus
😈
10
odpowiedz
Herr Pietrus
242
Jestę Grifterę

I komuś padnie po pół roku

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl