Wymiana dysku zewnetrznego na gwarze na nowy - problem
Nawiazujac do tego tematu:
https://www.gry-online.pl/forum/lg-hxd5-640gb-dysk-zewn-z-saturna-pytanie/z0b064d0
Jako ,ze nabylem dysk LG HXD5 640gb ktory jest 'sprawny' , jednak wgrane na niego oprogrowamowanie NERO BACKUP - jest uszkodzone (pliki wysypuja bledy crc32/corrupt etc) - chcialem go oddac na gwarancje , gdyz dziwne ,ze dysk posiada juz od nowosci uszkodzone pliki.
Jestem przewrazliwiony na tym punkcie - nei ryzykowalem skopiowania WAZNYCH danych na niego, zeby zrobic format mojego dysku. Dodam ,ze dysk w HD tune jest w 100% sprawny - jednak zapobiegawczo wole wymienic na 100% towar jaki zakupilem - czyli dysk z dobrym orpgoramowaniem
Bylem dzisiaj zareklamowac dysk i dostalem odmowe... Pani w dziale reklamacji odeslala na stoisko z dyskami/komputerami - podszedlem ladnie poprosilem o wymiane , panowie sprawdzili i rzeczywiscie pliki uszkodzone. Pan zaproponowal mi , ze przekopiuje mi te pliki - za co go wysmialem
Jak poprosilem zeby wymienic na inny egzemplarz dostalem informacje ,ze nie moga go przyjac bo dysk byl uzywany... ma ryski na obudowei... jakbym musial go od nowosci w rekawiczkach serwisowych obslugiwac... - dysk ma 1.5 dnia , kupiony w srode, sprawdzony w czwartek , w piatek (dzis) na gwarancji)
Poprosilem z kierownikiem - to dostalem informacje, ze ten bedzie w niedziele - i pojade.
Tylko pytanie do was - na co sie najlepiej powolac zeby dostac NOWY pelnowartosciowy produkt?
W media markt tych problemow nie mialem z innym sprzetem - a dodam ,ze wymienialem 4 razy laptopa.
Sklep w ktorym zakupilem to saturn w kato , i jezeli to cos zmieni odnosnie gwary i ich podejscia - to sprzet brany na fv
A był oferowany jako dysk z tym oprogramowaniem? Szanse sa raczej zerowe i tak - może to naprawdę bła kopiowania tych plików...
jest oferowany z tym oprogramowaniem - na opakowaniu + instrukcji
Dzisiaj jade o 14 do kato to zalatwic - strace 1h na dojazd autem + paliwo... nie mam zamiaru kopiowac danych na niepewny dysk
wymiana na nowy tylko dzięki życzliwości pracowników. Możesz oddać do naprawy w ramach gwarancji, i tyle.
Jak poprosilem zeby wymienic na inny egzemplarz dostalem informacje ,ze nie moga go przyjac bo dysk byl uzywany... ma ryski na obudowei... jakbym musial go od nowosci w rekawiczkach serwisowych obslugiwac... - dysk ma 1.5 dnia , kupiony w srode, sprawdzony w czwartek , w piatek (dzis) na gwarancji)
Rzadko ktora rzecz po "1.5 dnia" ma ryski na obudowie.
Z drugiej strony, niestety, to polska, cwaniaccy sprzedawcy walcza od zawsze z cwaniackimi kupujacymi...
Lutz - ryski byly podobne do tych co masz na blyszczacym plastiku - pod pewnym katem - jak przejedziesz np. sciereczka :) , a obudowa tego dysku jest czarna, ze sliskiego plastiku , wiec takie ryski to od ocierania w pudelku juz powstaja .
Swoja droga - bylem i otrzymalem nowy dysk :) SPRAWNY :)
A oni teraz wgrają na dysk nowy soft skopiowany z innego dysku i sprzedadzą jako nowy.