Wybór karty graficznej

Forum Komputery
Odpowiedz
23.10.2011 22:36
jetix200
1
odpowiedz
jetix200
61
Człowiek

Wybór karty graficznej

Zastanawiam się nad zakupem karty graficznej do mojego komputera(konfiguracja w sygnaturce). Chciałbym pograć w Full HD(1920x1080), DirectX 9 i maksymalnych detalach w m.in. Dead Rising 2, Brink, GTA IV i epizody, oba Left 4 Dead, Killing Floor, Borderlands, FIFA 12 i Wiedźmin 2. Wszelakie zaawansowane fizyki, 3D i inne bajery mnie nie interesują jakby co.
Mam do wydania póki co około 630zł. W okresie świątecznym istnieje prawdopodobieństwo, że fundusze zwiększą się do 800zł... lecz nie chcę znowu po raz n-ty przekładać kupna karty na później by nazbierać na mocniejszą. I tu mam pytanie. Czy znajdzie się karta, która utrzyma się w tej pierwszej granicy cenowej, podoła moim wymaganiom i będzie mi spokojnie starczyć na 2-3 lata(wiem, że na max ustawieniach i full hd przez cały ten okres nie pogram, ale chciałbym jak najdłużej), czy może lepiej poczekać do świąt by kupić coś mocniejszego? Osobiście mam już dosyć przekładania momentu zakupu karty. Bawię się tak już z pół roku. Teraz wymówką są święta - promocje.
Moją uwagę przykuł MSI Radeon HD 6850 i póki co na niego się nastawiłem. Znajdzie się coś lepszego do 630zł? Prosiłbym jeszcze o jakieś propozycje karty do 800zł.;)
Doradziłby ktoś?

23.10.2011 22:37
2
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl