Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Word - drobny problem

31.05.2011 00:09
1
Juanhijuan
199
Hawkeye

Word - drobny problem

Zaznaczam od razu, że mam dziwny (przynajmniej dla mnie bo nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem) i prawdopodobnie prosty do rozwiązania problem. Otóż mam tak jakby "zablokowany" początek mojego tekstu, tzn. nie mogę nic na początku dopisać, ani dać nawet jednego entera do od razu przeskakuje mi tekst na kolejną stronę. Gdy włączę opcję znaczniki formatowania to na lewym akapicie na początku strony mam malutki kwadracik, który wskazuje mi jakie formatowanie włączyłem. Niestety nie mogę odnaleźć znaczenia tego znaczka i chciałbym Was prosić o instrukcję dotyczące wyłączenia tego formatowania.

Przepraszam za niedbały opis problemu.

31.05.2011 00:20
peterkarel
2
odpowiedz
peterkarel
61
Legend

daj fotkę tego znaczka :) print screena zrób :)

31.05.2011 00:29
3
odpowiedz
Juanhijuan
199
Hawkeye
Image

Done

31.05.2011 07:32
legrooch
4
odpowiedz
legrooch
240
MPO Squad Member

To nie jest znaczek o ile dobrze widzę, tylko Paragraph marks.
Ale od czego tego już nie wiem. Szukaj w google, ale najpierw sprawdź, czy zniknie po odznaczeniu znaczników w menu.

31.05.2011 12:04
5
odpowiedz
Juanhijuan
199
Hawkeye

bump

31.05.2011 12:14
hopkins
6
odpowiedz
hopkins
223
Zaczarowany

Finally, you will sometimes see a small black bullet in the margin next to a paragraph.

This indicates that the paragraph is formatted with the “Keep with next,” “Keep lines together,” “Page break before,” or “Suppress line numbers” property.

These settings are found on the Line and Page Breaks tab of the Paragraph dialog (Format | Paragraph in Word 2003 or earlier; accessed through the dialog launcher in the bottom right corner of the Paragraph group on the Home tab in Word 2007); if you double-click on the “bullet” itself, you will bring up this dialog with the Line and Page Breaks tab selected. Word's built-in Heading styles by default are formatted as “Keep with next,” so you will always see these bullets next to them.

http://word.mvps.org/FAQs/Formatting/NonPrintChars.htm

31.05.2011 12:22
7
odpowiedz
Juanhijuan
199
Hawkeye

Dziękuje hopkins, udało się wyłączyć.

31.05.2011 14:24
legrooch
8
odpowiedz
legrooch
240
MPO Squad Member

Nosz kuźwa, a ja co Ci napisałem? Po 5 godzinach zamiast kliknąc to upujesz wątek......

31.05.2011 14:29
wysiak
9
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Spokojnie legrooch, przeciez widzisz, ze gosc po tylu latach na forum nie umie nawet dobrej kategorii ustawic..

Forum: Word - drobny problem