Wolno działający internet na karcie sieciowej USB od Tp link (W7).

Forum Komputery
Odpowiedz
12.04.2026 21:29
1
odpowiedz
sabaru
35
Senator

Wolno działający internet na karcie sieciowej USB od Tp link (W7).

Złożyłem sobie taki retro komputer do starszych gierek z W7. Na kablu internet działa bez najmniejszego problemu. Mam też taki adapter na USB od tp link wn722n. Gdy internet jest podłączony przez ten adapter to strony wolniej się ładują. Wydaje mi się że to nie jest wina samego sytemu W7 bo kiedy podłączyłem ten adapter do mojego normalnego komputera to tam też się tak internet zachowuje. Ktoś wie co może być tego przyczyną?

12.04.2026 22:18
WolfDale
2
odpowiedz
WolfDale
96
~sv_cheats 1

Przyczyną jest to że jest to zabytek, wymień na coś co ma 5GHz i najlepiej wpinane w płytę główną na PCIe.

12.04.2026 22:56
mirko81
3
odpowiedz
mirko81
87
amd platform
Image

Wszystkie te wi-fi 3/4 150/300 mbit to słabe działanie.
Dopiero jak wrzuciłem kartę TP-Link wi-fi 6 to można mówić o fajnym necie bezprzewodowym.
Ostatnio robiłem test z odległości piętra budynku. Zamknąłem licznik routera który akurat daje 300 Mbit. Karta lubi prędkości w okolicy 900 Mbit z dużych odległości.

Gdyby odległość była bliska do nadajnika to spokojnie wi-fi 4 ogarnie strony.

post wyedytowany przez mirko81 2026-04-12 23:03:52
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl