Witam :)

Forum Komputery
Odpowiedz
31.01.2017 10:29
😢
1
odpowiedz
GJK2000
1
Junior

Witam :)

Borykam się od jakiegoś czasu z pewnym problemem . (Napomne że nie jestem jakimś wielkim soecem komputerowym)
Podczas grania w Far Cry 3 po jakimś czasie komputer się zacina i słychać ostre buczenie z głośników ... co to może być?
(Przy Cs:Go i Heroes&Generals miałem ten sam problem ) Zrestetowałem caly system dałem wentylator w karcie graficznej na wyższe obroty i jak narazie bez zmian . Czy mógłbym prosić o pomoc?

31.01.2017 10:35
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Kthxu-uch_NPC
45
Senator

O tej porze roku gdy działa ogrzewanie najczęstszym problemem jest chłodzenie procesora. Jeżeli potrafisz to zrobić sam to zrób to sam a jak nie zanieś kompa do serwisu i niech ci wyczyszczą starą pastę przewodzącą pomiędzy procesorem a radiatorem na procesorze i nałożą nową warstwę.
Ja już dwukrotnie miałem podobny problem i pomogło.

31.01.2017 11:20
2.1
GJK2000
1
Junior

Longeinter dzięki za radę , ale przed chwilą rozmawiałem z tatą i on mówił że już nakładał nową warstwe pasty .
A problem nie ustąpił

31.01.2017 12:56
3
odpowiedz
fifi0303
7
Chorąży

Miałem podobny problem, tyle że mam laptopa.(Głośne buczenie,zacinanie się oraz wyłączanie się laptopa).Być może masz po prostu zakurzony komputer.Rozkręć go i wyczyść, ja tak zrobiłem i mam na razie spokój

31.01.2017 14:37
4
odpowiedz
Infamus
2
Chorąży

Zgadzam się z poprzednikami, wygląda to na za małe chłodzenie i zakurzenie wewnątrz komputera.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl