Wirtualny dysk - gdzie znaleźć?

Forum Komputery
Odpowiedz
06.03.2011 22:49
1
odpowiedz
zanonimizowany363319
62
Konsul

Wirtualny dysk - gdzie znaleźć?

Szukam darmowego dysku do VirtualBox'a (to chyba rozszerzenie *.vdi) z zainstalowanym Windows XP SP2 lub jakimkolwiek wyższym.
Czy ktoś wie gdzie coś takiego znaleźć?

Nie chodzi mi tu o wersje pirackie itp. a o oprogramowanie na 30 dniowej licencji testowej (lub czymś takim).
Kiedyś na zajęciach z jakiegoś przedmiotu zbliżonego do informatyki prowadzący podawał stronki, które coś takiego oferowały, ale dawno było i zapomniałem, a dziś właśnie by mi się przydało.
Pomóżcie :)

07.03.2011 09:56
redan
2
odpowiedz
redan
29
Brodaty Wiking

z tym może być problem. oficjalnie dostępne są obrazy z gotowymi systemami tylu linux czy bsd (darmowe). z windowsem nie znajdziesz, oficjalnie oczywiście. kiedyś ms udostępniał obraz windows 2003 serwer czy visty ale to były obrazy dla virtual pc (można spróbować je przerobić by działały pod virtualbox'em). teraz już chyba nie ma żadnego z nich. pozostaje ściągnąć samemu windowsa i "postawić" go na virtualnej maszynie. legalnie to np. ściągnąć "trial" w7 ze stronki ms - działa przez 90 dni, ale jest po angielsku. można też spróbować pożyczyć od kogoś oryginalną płytkę z w7 i zainstalować taki system u siebie, ale bez wpisywania klucza (taki system powinien działać 30 dni ale można przedłużyć do 90 albo 120 dni).

stronka z kilkunastoma obrazami gotowych systemów (niestety rodziny linux, bsd i pochodne) -> http://sourceforge.net/projects/virtualboximage/files/

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl