Wirtualna karta bankowa - gdzie

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
11.11.2011 11:37
Psycho16
1
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

Wirtualna karta bankowa - gdzie

Ostatnio wplacam troche pieniedzy nie moich na konto - w celu oplaty za jakies rachunki , wyroki komornicze etc - oczywiscie nie moje, matka musi tak owe wplacac z pensji pracownikow.
I tu pojawia sie 'problem' - wszystko jest niby ok , ale w ING.pl na moim koncie robi sie BURDEl, a to z historia wplat/wyplat , stanem konta...
Teraz pytanko... istnieje jakies mozliwosc zalozenia wirtualnej karty - za ktorej nie ma zadnych oplat ? tak zebym np. pieniazki ktore wplace do siebie na konto , przelac zaraaz na ta wirtualna i z niej robic przelewy?
Matka ma swoje konto - ale tam jest jak w maszynce - wiec wole nie ruszac...

11.11.2011 12:07
2
odpowiedz
QrKo
167
Yarr!

A nie dalo by sie po prostu otworzyc drugiego konta osobistego i podpiac je pod to samo konto internetowe? Zapytaj w banku, karta wirtualna to nie jest to czego szukasz, bo ona sluzy do placenia przez internet. Co prawda dostajesz do niej osobne konto, ale nie wiem jak z przelewami wychodzacymi poza bank, czy czasem nie sa platne albo cos. No i kosztuje ona 20zl/2lata.

11.11.2011 12:16
SULIK
3
odpowiedz
SULIK
270
olewam zasady

Jest karta wirtualna w ing, ale nią za rachunki, wyroki etc zapłacisz tylko wtedy gdy logując się na stronę wierzyciela będzie można wybrać płatność kartą. Czyli np. jeśli byłą by to płatność, za telefon, to musisz zalogować się na stronie operatora danymi dłużnika i tam wybrać rodzaj płatności.

Więc bardziej realne jest robienie przelewów.

A do tego przez internet można założyć dowolne konto bankowe, jeśli będzie bez karty to będzie darmowe (np. direct) przelewy też będą darmowe.

Ale... ogólnie odradzam tego typu zabaw, bo:
1) gdy będziesz chciał wziąć jakiś kredyt to będziesz musiał dostarczyć plik papierów, że te płatności to nie są Twoje zobowiązania (miałem tak)
2) do Twojej Matki może przyczepić się urząd skarbowy - więc niech lepiej robi to ze swojego konta.

11.11.2011 12:21
Psycho16
4
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

to bede chyba musial zalozyc 2gie konto :)
Co do problemow z urzedowka - raczej nie ma , juz byly kontrole i wystarczyly tylko wydrukowane potwierdzenia przelewow , nigdy sie nie czepiali.

Tylko jezeli chodzi o konto Direct w ING - to chyba 7zl trzeba placic, gdyz nie mam zamiaru 100zl wydawac specjalnei karta ;) zeby oplat nie miec.

11.11.2011 12:30
SULIK
5
odpowiedz
SULIK
270
olewam zasady

7 PLN jest właśnie za kratę do konta, której przecież nie będziesz dodawał :)

i jest to subkonto które będziesz widział normalnie z poziomu swojego loginu :)
można założyć przez neta chyba 3 kliknięciami - tak jak OKO :)

11.11.2011 13:33
Psycho16
6
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

tylko problem jest taki ,ze nie da sie zalozyc konta direct bez karty :D - przynajmniej u mnie , jak chce zalozyc musze jedna chociaz wybrac

=edit=
"Przy otwieraniu konta Direct musi zostać zamówiona karta... Można ją pózniej zamknąć...
Można też otworzyć OKO z dostępem do ing bank on line. OKO jest bez opłat prowadzone i karty nie trzeba dostęp do on line też jest bez opłat."
to z ich forum... czyli jak zaloze sobie takie konto - to 0zl jest pewniutkie przez caly rok ? :)

11.11.2011 14:46
SULIK
7
odpowiedz
SULIK
270
olewam zasady

rzeczywiście, właśnie sprawdziłem na swoim koncie - nie da się bez karty - co za porażka :|
wszędzie wciskają coś dodatkowego :|

11.11.2011 15:06
Psycho16
8
odpowiedz
Psycho16
140
Redhead Lover And User

konto zalozylem , karte maja przyslac - nie mam zamiaru jej aktywowac, wiec mam nadzieje, ze zadnych oplat za jej uzytkowanie nie dostane - zgodnie ztym co napisali powyzej ;)

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl