windows vista konto administratora odmowa dostepu
witam bawilem sie w ustawieniach kont uzytkownikow ( -_- ) w efekcie czego jako administrator nie mam do niczego dostepu nie moge przegladac plikow na dysku ani wykonac jakiejkolwiek operacji przy ktorej jest to logo (herbik) informujacy o tym ze wykonanie danej oper wymaga upr administratora/wpisania hasla administratora trafilem w google na cos takiego: http://www.vista.pl/porady/453_konto_administratora_w_windows_vista.html pytanie w jaki sposob moge aktywowac to konto tak aby bylo widoczne podczas logowania nie majac praktycznie do niczego dostepu - wykonujac opisany w linku proces otrzymuje komunikat "odmowa dostepu" wlasciwie do wszystkiego otrzymuje teraz ten komunikat powoli konczy mi sie cierpliwosc prosze o nie wklejanie niczego z google przez forumowych bootowgooglowych tylko pomoc ze strony kogos kto faktycznie wie co i jak i potrafi to lopatologicznie opisac
jesli opis jest malo zrozumialy to gdy tylko przejdzie mi kurwica postaram sie wytlumaczyc wszystko na obrazkach co gdzie klikalem i jakie teraz otrzymuje okienka z bledami...aha F8 przy rozruchu i proba przywrocenia systemu do konkretnego czasu w przeszlosci oczywiscie rowniez konczy sie odmowa dostepu
EDIT
ok udalo mi sie utworzyc to super konto przez tryb awaryjny z wierszem polecen niestety NIESPODZIANKA superadministrator rowniez nie ma dostepu do niczego a w zaawansowanych ustawieniach zabezpieczen dla "Access Denied" bo tak sie teraz nazywa moj dysk c ;) C:\ nie ma przypisanego wlasciela i chociaz na dole jest ikonka edytuj to niestety jest przy niej ten herbik co oznacza kominikat "nie mozna otworzyc edytora kontroli dostepu. odmowa dostepu."
dziekuje mimo wszystko
niestety pare minut wczesniej wyedytowalem post i jak widac mam juz dostep do konta superadministratora w miedzyczasie trafilem na strone gdzie autor opisal dokladnie swoj problem i sposob w jaki wszystko spieprzyl (pierwszy post to idealnie moj przypadek co do joty)
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2103588.html#9997334
niestety nie uzyskal skutecznej pomocy
problemem jest jak widac brak dostepu do dysku c ktory ... nie ma przypisanego wlasciciela i nawet z poziomu tego konta superadm nie moge dokonac edycji przypisania go do ktoregos z uzytkownikow ktorzy sa na liscie gdyz wymaga to klikniecia opcji "edytuj" przy ktorej jest ta ikonka monitu o haslo administratora wiec wciaz kicha
oczywiscie wylaczyc UAC przez msconfig.exe rowniez nie mozna - odmowa dostepu