windows vista konto administratora odmowa dostepu

Forum Komputery
Odpowiedz
10.05.2012 20:56
😐
1
odpowiedz
tomcio006
97
Legend

windows vista konto administratora odmowa dostepu

witam bawilem sie w ustawieniach kont uzytkownikow ( -_- ) w efekcie czego jako administrator nie mam do niczego dostepu nie moge przegladac plikow na dysku ani wykonac jakiejkolwiek operacji przy ktorej jest to logo (herbik) informujacy o tym ze wykonanie danej oper wymaga upr administratora/wpisania hasla administratora trafilem w google na cos takiego: http://www.vista.pl/porady/453_konto_administratora_w_windows_vista.html pytanie w jaki sposob moge aktywowac to konto tak aby bylo widoczne podczas logowania nie majac praktycznie do niczego dostepu - wykonujac opisany w linku proces otrzymuje komunikat "odmowa dostepu" wlasciwie do wszystkiego otrzymuje teraz ten komunikat powoli konczy mi sie cierpliwosc prosze o nie wklejanie niczego z google przez forumowych bootowgooglowych tylko pomoc ze strony kogos kto faktycznie wie co i jak i potrafi to lopatologicznie opisac

jesli opis jest malo zrozumialy to gdy tylko przejdzie mi kurwica postaram sie wytlumaczyc wszystko na obrazkach co gdzie klikalem i jakie teraz otrzymuje okienka z bledami...aha F8 przy rozruchu i proba przywrocenia systemu do konkretnego czasu w przeszlosci oczywiscie rowniez konczy sie odmowa dostepu

EDIT
ok udalo mi sie utworzyc to super konto przez tryb awaryjny z wierszem polecen niestety NIESPODZIANKA superadministrator rowniez nie ma dostepu do niczego a w zaawansowanych ustawieniach zabezpieczen dla "Access Denied" bo tak sie teraz nazywa moj dysk c ;) C:\ nie ma przypisanego wlasciela i chociaz na dole jest ikonka edytuj to niestety jest przy niej ten herbik co oznacza kominikat "nie mozna otworzyc edytora kontroli dostepu. odmowa dostepu."

10.05.2012 21:24
siwy346
2
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music
10.05.2012 21:42
3
odpowiedz
tomcio006
97
Legend

dziekuje mimo wszystko
niestety pare minut wczesniej wyedytowalem post i jak widac mam juz dostep do konta superadministratora w miedzyczasie trafilem na strone gdzie autor opisal dokladnie swoj problem i sposob w jaki wszystko spieprzyl (pierwszy post to idealnie moj przypadek co do joty)
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2103588.html#9997334
niestety nie uzyskal skutecznej pomocy

problemem jest jak widac brak dostepu do dysku c ktory ... nie ma przypisanego wlasciciela i nawet z poziomu tego konta superadm nie moge dokonac edycji przypisania go do ktoregos z uzytkownikow ktorzy sa na liscie gdyz wymaga to klikniecia opcji "edytuj" przy ktorej jest ta ikonka monitu o haslo administratora wiec wciaz kicha

oczywiscie wylaczyc UAC przez msconfig.exe rowniez nie mozna - odmowa dostepu

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl