Witam,
Używa ktoś może Windows 8 Customer Preview? Jeżeli tak, to jak jest z jego stabilnością i ogólnie jakością? Bo właśnie go pobieram, i zastanawiam się, czy zaktualizować do niego mojego Win 7, czy zainstalować na osobnej partycji jako niezależny system. Co radzicie?
Zainstaluj jako glowny- placz ze nic nie dziala .
Po cholere go instalowac, nie ma sensu, wyjdzie to kupisz i tyle, a nie jakeis bety i inne ustrojstwa instalowac, sam go sciagnalem, ale usunalem. Szkoda nerwow i czasu na instalacje wszystkiego.
Zastąpienia 7, której używasz na codziennie i wiesz co i jak działa i gdzie co się znajduje według mnie jest trochę bezsensu.
Ale jako system na osobnej partycji czemu nie. Musisz pamiętać jednak, że możesz napotkać różnego rodzaju błędy/problemy i nieprawidłowości z tego tytułu, że nie jest to jeszcze gotowy system, teraz kwestia czy masz ochotę i cierpliwość na testowanie, ewentualnie dzielenie się swoimi uwagami na temat nowego produktu.
Tak używam, jest wyraźnie szybszy ale że jest goły to może nic nie znaczyć. Używam go na innym fizycznym dysku twardym. zresztą używam coś z sześciu systemów operacyjnych i każdy na osobnym dysku twardym.
Mojemu kumplowi beta Win 7 KOMPLETNIE rozwalila baterie w lapku. Generalnie to odlaczenie zasilacza powoduje momentalne wylaczenie lapka - jakby mial stacjonarke albo w ogole nie mial baterii :P
A mój kumpel miał strasznego kaca po smakowaniu samogonu. Generalnie najsamprzód był jak odłączony, ciekawe bo pił stacjonarnie?
>>> matchaus
Widac, ze niewiele wiesz na ten temat. Wystarczy troche poszukac na necie o tym jak u niektorych zachowywala sie bateria pod Win 7
Zasada jest taka: jeżeli czynisz dygresję to powinna pojawić się konkluzja. Sama dygresja to spam lub nawet trolling. Powiedz nam jak się ma zachowanie baterii w laptopie kumpla po zainstalowaniu Windows 7 beta do instalacji Windows 8 Customer Preview?
Chyba że chciałeś powiedzieć coś w stylu "uważaj na instalacje wczesnych wersji systemów operacyjnych".
Problem tylko w tym że nigdzie tego nie napisałeś.
Piotrek ---> Chciałbyś mnie przekonać, że system niszczy baterie, że ingeruje w elektronikę baterii? Naprawdę?
Temat znam, swojego czasu "internet grzmiał" na ten temat. Moim zdaniem złożyło się na to (nieszczęśliwie) kilka przyczyn. Dwie najważniejsze - równolegle z premierą Win7 dołożono do BIOSów coś co się bodajże nazywa "battery life cycle extension" oraz seria wadliwych baterii w laptokach HP (o innych też coś słyszałem).
Apel - nie powielajmy mitów i legend zupełnie bezmyślnie, tylko dlatego, że np. kumpel będzie przysięgał, iż to święta prawda...