Witam. mam problem z Windowsem 7 64 bit. Nie widzi on napędu DVD. Napęd na pewno działa i jest dobrze podpięty (mam na tym samym kompie 2 Windowsy, 7 i XP, i na XP wszystko działa poprawnie). Na Windows 7 mam zainstalowany Daemon Tools oraz Nero 10. Usunąłem w rejestrze wpis UpperFilter, ale nie pomogło. Co jeszcze można zrobić?
Sprawdź, czy bezpośrednio po zrestartowaniu kompa system widzi napęd. Miałem identyczny problem w laptopie i z Vistą. Nie znalazłem niestety sposobu na naprawienie tego. Napęd po prostu sam po jakimś czasie znikał.
Ja również miałem taki problem i pomogło niestety tylko zainstalowanie systemu od nowa. Nie chcę cię martwić, ale chyba właśnie to będziesz musiał zrobić :/
Menadzer urządzeń niestety nie widzi napędu DVD. widzi jakiś CD-Rom, ale zakłądam, że jest to od daemon toolsa. Naprawdę nie ma na to sposobu?
Format może nie pomóc. U mnie jedynym sposobem był powrót do XP, bo napęd znikał niezależnie od tego, czy system był świeży i nawet bez sterowników, czy z zainstalowanymi sterownikami i maksymalnie zaktualizowany.