Windows 7 - 2 pytania (skróty klawiaturowe; przejscie z systemu 64 bit na 32 bit)

Forum Komputery
Odpowiedz
07.05.2011 20:49
1
odpowiedz
zanonimizowany40073
65
Pretorianin

Windows 7 - 2 pytania (skróty klawiaturowe; przejscie z systemu 64 bit na 32 bit)

Witam,

mam dwa krótkie pytania dotyczące Windows 7 Home Premium 64 bit

1) Komputer jest nowy, swieżo kupiony. Jakis tytan intelektu ustawił, że skrót prawy ALT+S wyswietla jakis ekran pomocy systemowej zamiast litery "es" - dlatego też piszę bez tej litery...
Pytanie - czy ktos wie, w jaki sposób mogę podejrzeć skróty klawiaturowe? Chciałbym to zmienić, bo szlag mnie trafia...

2) Na komputerze mam zainstalowany Windows 7 64 bit. Niestety, programy, na których pracuję są niekompatybilne z tym systemem. Producent oprogramowania na razie nie oferuje wsparcia dla tego systemu.
Czy mogę bez problemów zainstalować na tym komputerze Windows 7 32bit? Czytałem, że są jakies problemy z instalacją systemów 32bitowych na 64bitowych procesorach...
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek porady i pomoc.

Dziękuję!

07.05.2011 21:01
2
odpowiedz
zanonimizowany2673
72
Legend

Ad. 1.
Zależy, do jakiej aplikacji jest to skrót. Z podmiany Alt-S jest znany np. sterownik kart graficznych ATI.

Ad 2.
Na jakim komputerze? Nie napisałeś o nim nic poza tym, że jest nowy ;) Ale i tak nie sądzę, by wystąpiły jakiekolwiek problemy z 32-bitowym systemem.

07.05.2011 21:11
3
odpowiedz
krukilis
139
Generał

"Czytałem, że są jakies problemy z instalacją systemów 32bitowych na 64bitowych procesorach..."

Bzdura.

07.05.2011 21:17
4
odpowiedz
zanonimizowany791485
20
Generał

Sam aktualnie posiadam Windows 7 64bit , zjada 900MB ramu lecz chodzi bardzo ładnie na procesorze 2 rdzeniowym .

Jeśli chodzi o wersję 32bitową , są one stabilniejsze na słabsze sprzęty z tego co się nie dawno dowiedziałem .
Wersje 64bitowe można bez problemu wrzucać na Quady.
Jakoś odradzam Vistę ...

" Niestety, programy, na których pracuję są niekompatybilne z tym systemem. "

Jak możesz napisz jakie to programy , ja takiego problemu nie miałem .

Pozdrawiam !

07.05.2011 21:20
5
odpowiedz
zanonimizowany40073
65
Pretorianin

darek_dragon : alt+s daje mi ten sam efekt w postaci okienka z informacją o systemie w każdym programie. Word, notepad, na pulpicie...
Wygląda na to, że to jakis program rezydentny, ale nie wiem, który. Będę starał się wyłączac je i wtedy dojdę, co za to odpowiada...

A komputer to :
HP Pavilion Elite
Procesor Intel® Core™ i7-2600
6 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 460
1,5 TB dysk

krukillis - dzięki. Czyli zaraz będę zamawiał nowy system. Nie jestem pewien, czy Windows 7 czy Vistę. Muszę poczytać, czy oprogramowanie będzie na 7mce działało.

07.05.2011 21:22
6
odpowiedz
zanonimizowany782436
2
Generał

ale wiesz, że system 32bit obsługuje max 3 gb ram?

07.05.2011 21:29
7
odpowiedz
zanonimizowany40073
65
Pretorianin

wiedeński kurier - wiem... ale na chwilę obecną nie widzę innego rozwiązania.

FoxSTN - chodzi mi o kompatybilnosć programów do nagrywania i obróbki dźwięku z kilkoma wtyczkami VSTi.

Edycja...

Znalazłem aplikację, która odpowiedzialna była za ów skrót. Był nim CTRL+ALT+S. Dziwne, zarówno on, jak i ALT+S dają "ś".
W każdym bądź razie, ten problem jest rozwiązany.

A jeśli chodzi o system 64/32 - raz jeszcze dziękuję za odpowiedzi.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl