Wiedzmin - problem z patchem 1.4
Wzięło mnie na granie w wiedzmina.
No i mam wersję 1.3, gra oryginalna, sciągnieta paczka 1.4. Włączam instalacje, wpisuje haslo i login, gra sprawdza czy jest zarejestrowana. Wszystko pięknie i ładnie, zaczyna sie proces instalacji i na samym początku:
występuje komunikat "Katastrofalny błąd" (Błąd transferu składnika)
Przepatrzylem fora: i tak, odinstalowałem antywirusa, instalowałem z trybu awaryjnego i dalej kompletnie nic,
Ktos ma jakis pomysł co jeszcze moge wykombinowac ?
Sciągałem 3 razy, mam xp sp3 i probowalem juz chyba wszystkiego ;/
okej działa, musiałem ręcznie rozpakowac instalator i ręcznie go instalowac
Nic tylko kupować gry :)
Beaverus --> widzę, że przed niedawno napisałeś posta, więc pewnie zobaczysz ten wątek. Mam taki sam błąd, jak ręcznie rozpakowałeś instalator?
Znalazłem sposób jak rozwiązać ten problem. Trzeba ściągnąć program Universal Extractor i postępować według punktów:
1. Instalacja Uniextract
2. Umieść pliki patcha w jednym katalogu
3. Prawy klik na TWEE_Upgrade->uniextract tutaj->metoda isxunpack
4. Utworzy się katalog Disk1
5. Skasuj TWEE_Upgrade.
6. Resztę plików przenieś do folderu Disk1
7. Uruchom Setup
Rozwiązanie znalezione tu: http://www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=26380.0
Mi wyskakiwały jeszcze jakieś inne błędy, ale dawałem "Ignoruj". Mam nadzieję, że gra odpali.
z tego co pamiętam to patcha 1.4 do wiedźmina instaluje się na 'czystą' wersje gry
ale może sposób novi..'ego działa.. nie sprawdzałem;p
Instalowałem tego patcha na czystą wersję.
Co do tamtego sposobu on działa, czytałem, że pomagał. No, ale ja miałem jakieś błędy, które uniemożliwiły poprawną instalację.
Po każdej próbie musiałem przeinstalowywać grę i już mnie szlak trafiał. Na razie dałem sobie z tym spokój, kiedyś znów spróbuję :)