Wiedżmin 2
Podam na sam początek że jestem posiadaczem oryginalnej wersji gry. Mój problme polega na tym iż po prostu Wiedżmin nie chcę się uruchomić :,( Zamiast gry wyskakuje mi Error z dopiskiem (Direct 3D 9 Device initalization error) Dodam jeszcze że Direct 9 jest zainstaloawny na moim komputerze wraz z nowymi sterownikami. Prosiłbym o sensowne odpowiedzi ;)
Podaj konfiguracje PC.
Zainstaluj patche i sprawdź w launcherze, czy nie przestawiło Ci rozdzielczości na 800x600.
edit: Pomoc techniczna CDP mówi:
Błąd ten spowodowany jest brakiem zainstalowanego lub uszkodzonego pakietu sterowników DirectX systemu Windows.
W celu rozwiązania tego problemu, należy pobrać i zainstalować aktualne sterowniki DirectX: http://www.microsoft.com/windows/directx/downloads/
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się jak zainstalować sterowniki DirectX
sterowniki DirectX znajdziesz również na większości płyt z naszymi grami w folderze DirectX
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 3.00GHz 3.00GHz
Pamięć (RAM): 4,00 GB
System 32-bitowy
Karta graficzna ATi Radeon 48000 HD Muszę dodać że Wiedźmin 2 już raz działał na moim komputerze więc to raczej na pewno to nie wina sprzętu.
Wywal wszystkie sterowniki i DirectX. Zrestartuj. Zainstaluj wszystko ponownie w najnowszej wersji. restart.