Wasza opinia na temat tego monitora?

Forum Komputery
Odpowiedz
26.04.2020 14:51
1
odpowiedz
Nexus_Prime
32
Pretorianin
Wideo

Wasza opinia na temat tego monitora?

Od kilku dni jestem posiadaczem HP X27i, jestem z niego zadowolony, chciałbym usłyszeć wasze opinie na jego temat.
Tu jest test smużenia na średniej mocy overdrive przy 144 hz https://www.youtube.com/watch?v=bolonJlu2nA
Nie robiłem filmów z max mocy overdrive, bo na niej, poniżej 100 hz (GSYNC compatible) pojawia się overshoot
Tak się prezentuje https://imgur.com/b3ddApT
Nie zauważyłem jakichś specjalnych wad, ma dobre kolory, kontrast jak na ips, gsync działa bardzo dobrze, stabilna, regulowana podstawka, chude ramki, 1440p i 27 cale bardziej mi odpowiada niż 1080p i 24 cale.
Jedyne co niepokoi to, że nie mogę znaleźć potwierdzonych informacji na temat panelu monitora, na reddicie znalazłem opinię użytkownika że jest to M270DAN02.6, ale on nie podał źródła, więc nie wiem o ile to sprawdzona informacja. Ten to AUO z 2016 czyli troszkę podstarzały. Nie wiem jak to odbierać, czy to wada i lepiej wymienić monitor na inny? Problem w tym, że tym przedziale cenowym nie ma praktycznie żadnej alternatywy. Jest co prawda AOC Q27G2U ale też nie wiem jaki panel, poza tym to VA z widocznym ghostingiem.

Co myślicie na temat tego sprzętu? Wart swojej ceny i nic lepszego nie znajdę jeśli nie dopłacę?

26.04.2020 15:29
Elessar1984
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Elessar1984
131
Lord

Wybrałeś, kupiłeś i jesteś zadowolony z wyboru. Więc na cholerę ci teraz opinie innych osób ? Jak ktoś napiszę, że monitor beznadziejny sprzedasz i kupisz inny ?

26.04.2020 15:49
2.1
Nexus_Prime
32
Pretorianin

Chcę się upewnić co do decyzji, bo jednak to zakup na lata więc chciałbym wybrać jak najlepiej. Jeśli mam jakąś lepszą alternatywę to wolę rozważyć teraz

26.04.2020 16:46
maciell
3
odpowiedz
maciell
135
Senator

Dzizas , ktory to juz twoj topic o monitorach. Juz sie pogubilem. Dla mnie jest do bani bo nie jest 21:9 . Co z tego, ze ma 144 Hz. Moj 2060S i tak w wiekszosci gier nie wyciagnie takich fpsow z maks detalami i w tej rozdzialce 2k (gram zawsze z ustw. na maksa). CS/fornite/pubg i inne zabili go i uciekl. Znudzily mi sie 10 lat + temu. Do gier na padzie i tak wole z lozka grac na mojej 55 cali plazmie. 27 cali to za male juz dla mnie. Do strategii/symulatorow to tylko widescreen. Do pracy nad zdjeciami/tekstem wide tez jest mega lepsze pod wzgledme obszaru roboczego. W zyciu bym nie kupil tego monitora.

Ps. Moj monitor to LG IPS 85 Hz (podkrecilem o 10 Hz) 29 cali wide 2k. Do moich zastosowan mi styka.

post wyedytowany przez maciell 2020-04-26 16:54:15
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl