Visual Basic 2010 - Problem z usunięciem wartości z rejestru
Dla jednej z moich aplikacji robię właśnie opcję autostartu po uruchomieniu Windowsa poprzez dodanie wartości x do klucza do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Problem w tym, że gdy próbuję ją potem usunąć kompilator wywala mi błędy np. błąd konwersji bootlean, nie znaleziono podanego klucza/wartości itp...
Wartość zrobiłem kodem:
My.Computer.Registry.LocalMachine.CreateSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run")
My.Computer.Registry.SetValue("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", _
"x", Application.StartupPath & "\" & Application.ProductName & ".exe")
A usunąć ją próbowałem już tak:
My.Computer.Registry.LocalMachine.DeleteValue("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\x")
My.Computer.Registry.LocalMachine.DeleteValue("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", _
"x")
My.Computer.Registry.LocalMachine.DeleteSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", _
"x")
My.Computer.Registry.LocalMachine.DeleteSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\x")
My.Computer.Registry.LocalMachine.OpenSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run").DeleteValue("x")
Czy ktoś z Was wie gdzie robię błąd i pomógłby mnie naprowadzić na właściwą komendę ?
Thx :>