Visual Basic 2010 - Problem z usunięciem wartości z rejestru

Forum Komputery
Odpowiedz
21.04.2012 21:41
😱
1
odpowiedz
zanonimizowany793553
31
Konsul

Visual Basic 2010 - Problem z usunięciem wartości z rejestru

Dla jednej z moich aplikacji robię właśnie opcję autostartu po uruchomieniu Windowsa poprzez dodanie wartości x do klucza do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Problem w tym, że gdy próbuję ją potem usunąć kompilator wywala mi błędy np. błąd konwersji bootlean, nie znaleziono podanego klucza/wartości itp...

Wartość zrobiłem kodem:

My.Computer.Registry.LocalMachine.CreateSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run")

My.Computer.Registry.SetValue("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", _
"x", Application.StartupPath & "\" & Application.ProductName & ".exe")

A usunąć ją próbowałem już tak:

My.Computer.Registry.LocalMachine.DeleteValue("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\x")

My.Computer.Registry.LocalMachine.DeleteValue("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", _
"x")

My.Computer.Registry.LocalMachine.DeleteSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", _
"x")

My.Computer.Registry.LocalMachine.DeleteSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\x")

My.Computer.Registry.LocalMachine.OpenSubKey("SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run").DeleteValue("x")

Czy ktoś z Was wie gdzie robię błąd i pomógłby mnie naprowadzić na właściwą komendę ?
Thx :>

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl