Dla najbardziej chcących... mamy bilety na koncert Gossip!
10 podwójnych wejściówek do zgarnięcia:
Poważna firma przeznaczyła 2 tyś zł na nagrody. Dla mnie to kompromitacja. Kiedyś już poruszałem ten temat kiedy Polsat zrobił konkurs w którym było do wygrania ileś tam pendrivów.
Mam dostęp do danych finansowych gałęzi telekomunikacyjnej Virgin i mają taką sytuację, że nie dziwie się, ze takie kwoty są przeznaczone na konkursy. Prawdopodobnie dostali te wejściówki za patronat nad jakąś imprezą.
Oferta Virgin Mobile nie przyjęła się całkowicie na rynku i tyle. Produkty i usługi się nie sprzedają.
Potwierdzi to fakt, ze firma działająca w 3 województwach, mająca około 50 oddziałów na tym terenie sprzedała UWAGA, UWAGA przez okres 2 m-cy całe 14 starterów Virgin Mobile
[2] Trochę mi się nie chce wierzyć, że przy tylu specjalistach od marketingu, ilu wynajęła firma Virgin i przy takich nakładach na reklamę (tylko w drodze do pracy mijam billboardy reklamujące virgin kosztujące w sumie przeszło 100 tysięcy zł miesięcznie) sprzedali raptem 14 starterów.
Przecież więcej by się rozeszło w rodzinach dwóch przypadkowych pracowników...
Mam ich starter dla zabawy w rezerwowym telefonie. Sieć jak sieć, robi to, co do niej należy. Oferta jest dość zwyczajna, chociaż marka sympatycznie prowadzona.
Nie piszę, że sprzedali 14 starterów tylko dość spora firma, mająca około 50 oddziałów sprzedała przez m-ce 14 starterów. Przecież są też inne kanały dystrybucji. Jednak daje to pewien obraz. Fakt faktem firma zysków ogromnych nie notuje. Zdecydowanie źle rozwiązano kwestie marketingu. Najpierw do kiosków i innych punktów startery powinni dostarczyć przedstawiciele a dopiero później reklama w TV i internecie
Virgin to taka brytyjska TPSA w najgorszym tego słowa znaczeniu, nigdy bym nic od nich nie kupił i nigdy bym ich nikomu nie polecił (choć ten post piszę używając ich łącza - niestety nie miałem wyboru).