Urządzenie wielofunkcyjne z Airprint do 200-250 zł.
Witam,
szukam urządzenia wielofunkcyjnego z obsługa Air-print (do iphona i ipada) do około 200-250 max 300 zł (ale wolałbym tyle nie wydawać). Niestety nie znam się na tym wiec nie mogę postawić innych kryteriów (oprócz wysokiej jakości drukowania i skanowania oczywiście). Słyszałem dużo dobrego o firmie HP. Czy opłaca się brać coś z ich "menu"? Jeżeli nie to jaka inna firma? Bardzo proszę o podawanie konkretnych modeli.
PS. Urządzenie oczywiście nie będzie używane tylko do "jabłuszek". Będzie stało przy stacjonarnym komputerze i normalnie używane do wydruku rownież z komputera.
Ja bym unikał HP.
Kupiłem swego czasu urządzenie wielofunkcyjne ich firmy. Wszystko działało jak ta lala, dopóki drukarka nie postanowiła pewnego dnia stwierdzić, że tusze mam nieoryginalne. A najlepsze, że ja druknąłem na niej z 10 stron i cały czas używałem tuszy które dostałem w komplecie z drukarką. dmuchałem, chuchałem, przecierałem, nawet napisałem do ichniego supportu (bez odzewu) i.. kupiłem nowy sprzęt.
Koszt tuszy to praktycznie połowa takiego urządzonka, a nóż widelec po kilku stronach znów by mi się zamieniły na nieoryginalne. Wolałem nie ryzykować.
W tej cenie jedynym urządzeniem, które spełnia te wymagania (cena, funkcja), to HP CN245B. Ale jeżeli masz router WiFi to drukowanie z iPhone/iPada można ustawić na praktycznie dowolnej drukarce podłączonej lokalnie do komputera:
http://jaxov.com/2010/11/how-to-enable-airprint-service-on-windows/
Zlinkowany artykuł jest o tym jak odpalic AirPrint na Windows. I tak musisz mieć specjalna drukarkę.
Nie. Specjalna drukarka poradzi sobie bez jakiegokolwiek komputera podłączonego do niej. Podany przeze mnie sposób umożliwia uruchomienie czegoś takiego na dowolnej drukarce. Nawet takiej, która nie posiada wbudowanego WiFi.