UPC, a zamiana IP
Witam. Byłem niegrzeczny i dostałem bana na pewnej stronce na której mi zależy. Bloka dostałem chyba na IP, bo nawet jak założe konto na zygmunt 3 waza albo hitlera to tez mam automatycznie bloka. Nowy numer Mac zmienia mi jedynie ostatnią cyferkę adres na jedną wyżej, przy cyzm i tak dostaje bana. Wie ktoś może jak zmienić ten adres, żeby te liczby się całkiem wymieszały? :)
sprecyzuj: " Nowy numer Mac zmienia mi jedynie ostatnią cyferkę adres na jedną wyżej"
gdzie zmieniasz numer mac i na czym?
co do pytania, to w Wawie, kiedys wystarczylo zrestartowac modem..
Z ciekawości. Jak wygląda teraz twoje IP, które się zmienia? Jeżeli boisz się podawać całe, to wklej tylko pierwsze trzy segmenty, na przykład 192.168.1.x
mój numer ip to
xxx.xxx.0.014
po zmianie numer mac wskakuje 015.
Dessloch - za pomocą programu SMAC, inne metody o dziwo u mnie nie działają. Moze nie tyle nie działają co nie da się ich wdrążyć w życie.
Ban na IP nie jest dawany 'ot tak sobie'. Skoro Ci zalezalo na stronie, trzeba bylo tam nie robic burdelu.
...
Jesteś Arabem, że piszesz od prawej?
Pierwsze trzy.
1.2.3.4
Ale i tak domyślam się, że zmieniając MAC zmieniasz sobie wyłącznie wewnętrzne IP, które przydziela modem/router, a to właśnie do modemu przypisane jest IP zewnętrzne od dostawcy.
Aby sprawdzić swoje IP, które widzi na przykład serwer, na którym znajduje się strona, możesz skorzystać ze strony typu http://whatismyip.com
Jeżeli nie chcesz się kontaktować z dostawcą, to skorzystaj z jakiegoś proxy.