UPC, a zamiana IP

Forum Komputery
Odpowiedz
10.05.2011 13:13
davhend
1
odpowiedz
davhend
85
Jungler

UPC, a zamiana IP

Witam. Byłem niegrzeczny i dostałem bana na pewnej stronce na której mi zależy. Bloka dostałem chyba na IP, bo nawet jak założe konto na zygmunt 3 waza albo hitlera to tez mam automatycznie bloka. Nowy numer Mac zmienia mi jedynie ostatnią cyferkę adres na jedną wyżej, przy cyzm i tak dostaje bana. Wie ktoś może jak zmienić ten adres, żeby te liczby się całkiem wymieszały? :)

10.05.2011 13:45
2
odpowiedz
Dessloch
268
Legend

sprecyzuj: " Nowy numer Mac zmienia mi jedynie ostatnią cyferkę adres na jedną wyżej"
gdzie zmieniasz numer mac i na czym?

co do pytania, to w Wawie, kiedys wystarczylo zrestartowac modem..

10.05.2011 16:25
3
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Z ciekawości. Jak wygląda teraz twoje IP, które się zmienia? Jeżeli boisz się podawać całe, to wklej tylko pierwsze trzy segmenty, na przykład 192.168.1.x

10.05.2011 20:46
davhend
4
odpowiedz
davhend
85
Jungler

mój numer ip to

xxx.xxx.0.014

po zmianie numer mac wskakuje 015.

Dessloch - za pomocą programu SMAC, inne metody o dziwo u mnie nie działają. Moze nie tyle nie działają co nie da się ich wdrążyć w życie.

10.05.2011 20:49
5
odpowiedz
Jederemiasz_NPC
203
Legend

Ban na IP nie jest dawany 'ot tak sobie'. Skoro Ci zalezalo na stronie, trzeba bylo tam nie robic burdelu.

10.05.2011 20:51
6
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

...
Jesteś Arabem, że piszesz od prawej?
Pierwsze trzy.
1.2.3.4
Ale i tak domyślam się, że zmieniając MAC zmieniasz sobie wyłącznie wewnętrzne IP, które przydziela modem/router, a to właśnie do modemu przypisane jest IP zewnętrzne od dostawcy.
Aby sprawdzić swoje IP, które widzi na przykład serwer, na którym znajduje się strona, możesz skorzystać ze strony typu http://whatismyip.com
Jeżeli nie chcesz się kontaktować z dostawcą, to skorzystaj z jakiegoś proxy.

10.05.2011 23:45
7
odpowiedz
Dessloch
268
Legend

dav==> pytanie bylo proste. przeczytaj je jeszcze raz uwaznie

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl