Zacząłem czytać Pitera jakieś pół roku temu. Z początku mnie wciągnęło, potem było słabiej. Zatrzymałem się na 150 stronie i przez pół roku nie umiałem tknąć książki. Teraz zmusiłem się i wciąga mnie pomału, choć wciąż nic ciekawego się nie dzieje. Prośba jest taka: średnio pamiętam kto jest kim, zwłaszcza diggerów(najistotniejszych postaci) a przewija się stale ktoś inny oraz narracja potrafi być zakręcona.. niby wiem, że diggerów prócz Iwana jest tam chyba 5 i zgaduję że to Sazanow, Gładyszew, Paszka(?), Kuzniecow(młodziak, które chce być diggerem?) oraz Szakiłow albo ktoś jeszcze.. Fajnie gdyby ktoś podał co istotnego zrobili(np Sazan zabrał fajny rewolwer jakiemuś zdrajcy czy coś takiego) oraz podał inne postaci istotne z pobliskich stacji. Ktoś może pamięta? :)
PS: przy okazji wątku z tym rewolwerem jest dziwne zdanie piszące, że Iwan na siebie jakoś pozwala mówić tylko paru soobom czy coś takiego, gdy Sazan pyta o rodzaj amunicji.. za chiny ludowe tego nie kumam.. błąd w tłumaczeniu?