Nikt na infolinii nie potrafił mi odpowiedzieć co to znaczy bo to nie ten dział i proszę wysłać maila etc no to zanim mi odpowiedzieli to skończyła się aukcja powiedzcie mi czy się opłaca go brać bo mogę się jeszcze wycofać jak nie wpłaciłem :P http://allegro.pl/ak-7803-9-tv-lg-42la620s-i4138159854.html
Prawdopodobnie to egzemplarz który raz był sprzedany, z jakichś przyczyn został wymieniony na nowy w ramach gwarancji/rękojmi/niezgodności z umową, następnie trafił do serwisu, tam zrobili z nim porządek i sprzedają ponownie. To jeden z możliwych scenariuszy.
Sprzedany i wymieniony na nowy ? Wow, no to ładne bagno, serwisowany tv.. Są jakieś inne scenariusze ? Dla mnie TV po teście serwisowym a TV po serwisie gdzie coś było dłubane to dwie różne sprawy.
Tak naprawdę dopóki się nie skontaktujesz ze sprzedawcą to nie dowiesz się jaka jest dokładnie jego historia. Jedno jest pewne - nie jest to fabrycznie zapakowany nietykany egzemplarz.
Kontaktowałem się przedwczoraj i dziś niestety bez odzewu. To, że TV był by rozpakowany to dla mnie żaden problem natomiast jeżeli on NIE działał za pierwszym razem i wymieniana była w nim jakaś cześć to dla mnie jest to już produkt uszkodzony po serwisowy.