To już przegięcie!

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
05.09.2011 11:12
Bucha
1
odpowiedz
Bucha
162
Hashish Air Kahn

To już przegięcie!

Siedzę sobie w zaciszu domu i nagle z rytmu wybija mnie dzwonek komórki. Biorę więc telefon do ręki i widzę że dzwoni "numer prywatny". Nie lubię tego typu telefonów ale ponieważ oczekuję kontaktu z pewnego źródła a że trudno przewidzieć z jakiego numeru zadzwoni odbieram "halo". I nagle maksymalnie głośno słyszę "uwaga twój numer został wytypowany do wygrania audi a3, wystarczy że odpowiesz na sms który zaraz do ciebie przyjdzie" i następuje rozłączenie połączenia! Po chwili przychodzi rzeczony sms. To już maksymalne przegięcie! Smsy z wszelkimi wygranymi itd. po prostu ignorowałem ale jeśli teraz zaczną dzwonić to już trochę za dużo! Skąd te organizatorzy czerpią numery telefonów i czy jest to legalne? Czy to kwestia udostępniania danych osobowych i wyrażenie zgody na ich przetwarzanie? Ja np. nie życzę sobie takich telefonów, nie udostępniałem nigdzie numeru i nie ukrywam że to irytujące!!!

05.09.2011 11:13
szymon_majewski
2
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Ja wylaczylem odbieranie numerow prywatnych

05.09.2011 11:13
marszym
3
odpowiedz
marszym
98
Let The Sky Fall

Nie wiem jak w innych sieciach, ale Orange ma możliwość zablokowania połączeń z numerów zastrzeżonych, bardzo mi się ten "ficzer" podoba :)

05.09.2011 11:15
NewGravedigger
4
odpowiedz
NewGravedigger
202
spokooj grabarza

z tego co czytałem, możesz (albo będziesz mógł) iśc do operatora i zablokować takie smsy. Nr prywatne możesz blokować już teraz.

05.09.2011 11:16
Bucha
5
odpowiedz
Bucha
162
Hashish Air Kahn

Tak, to orange. Jak zablokować taki numer?

05.09.2011 11:24
marszym
6
odpowiedz
marszym
98
Let The Sky Fall
Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl